Головна » 2017 » Березень » 9 » Вшанували пам'ять генія.
Вшанували пам'ять генія.
18:04
Сьогодні, 9 березня, вся українська спільнота вшановує геніального українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Григоровича Шевченка.
Безсмертне ім’я Тараса Шевченка, яке всі чують з дитинства, невіддільно пов’язане з Україною. У ньому вся наша історія, наше буття та сподівання на краще. Великий український поет крізь століття доносить нам правду життя через свої твори, в яких він закликає любити рідну країну, творити добро для неї, закликає прагнути до волі та незалежності.
У Чернігові вшанувати пам’ять генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка, поклавши квіти до його пам’ятника на Валу, прийшли керівники Чернігівської облдержадміністрації, обласної та міської рад, представники державних установ, творчої інтелігенції, національно-культурних товариств, релігійних організацій, військових та громадськості.
Урочистий захід пройшов також за участю колективів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: академічного українського Народного хору, капели бандуристів ім. О. Вересая та духового оркестру. Творчі колективи виконали вірші та пісні Великого Кобзаря.
(За матеріалами прес-служби Чернігівської міськради)

В другій половині дня в Кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання відбувся літературно-музичний захід за участю театральної студії «Дебют» - керівник Людмила Іванова (15 ліцей м.Чернігова). Під час заходу до присутніх в залі школярів звернулася заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова. В своїй промові Наталія Андріївна наголосила на значущості і геніальності творчої спадщини Великого Кобзаря. Далі учні 15 ліцею озвучили віршовані твори Т.Г.Шевченка та показали міні-виставу за мотивами поеми «Тополя». Під час заходу відбувся відеопоказ художньої спадщини Тараса Григоровича. Треба зауважити, що дана вистава – це початок проекту «Національно-патріотичне виховання учнівської молоді засобами театрального мистецтва» запланований Кіно-культурним мистецьким центром разом з управлінням освіти Чернігівської міськради на 2017 рік.

Інформацію підготувала
завідуюча відділом клубної та
редакційно-видавничої роботи
Надія Заваліна.
Фото Миколи Дульцева.

















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 176 | Додав: Irina | Теги: кіно-культурний центр, заходи до 203 річниці Т.Шевченка | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.