Головна » 2016 » Жовтень » 12 » «Воїни світла: українська військова традиція».
«Воїни світла: українська військова традиція».
10:56
11 жовтня 2016 року у Чернігівському кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді з нагоди Дня захисника України відбулося засідання круглого столу на тему «Воїни світла: українська військова традиція».
Українці у всі часи та понад усе цінували свою свободу. І значною мірою через це воювати доводилось багато і часто. Доводиться і нині. Захищати себе від нападників і не допустити завоювання території. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті і від кого? Про це зазначив Юрій Русанов, кандидат історичних наук, доцент кафедри археології та краєзнавчо-туристичної роботи.
Які вони — українські воїни Х, ХVІІ, ХХІ століть? Відповідь на це питання була розлого подана та продемонстрована у вигляді слайдів представником Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергієм Бутком.
«Змінювались обладунки, зброя, воєнні тактики та способи формування військ. Та незмінним залишився волелюбний дух, незламність і здатність до саможертовності, яка дивує увесь світ. Не раз ми воювали і боролись. Переможемо і цього разу. Бо славні справжні герої були завжди і не перевелися досі в Україні», - з великою любов’ю та патріотизмом вела розмову Тамара Демченко, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії та археології.
Про підступність гібридної війни, нав’язаної нам російським агресором і боротьби з ним поділився нам своїм досвідом Альберт Черешко, який з перших днів пішов доброворльцем і на свої очі бачив всі її жахіття. В своїй промові він закликав всіх не байдужих до толерантності по відношенню до учасників АТО. Наголошував на тому, що требе враховувати всі аспекти пережитого ними на цій неоголошеній війні.
На вражаючих цифрах загиблих Чернігіщини наголосила заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова. Вона також висловила категоричну позицію стосовно російського президента: «Я переконана в тому, що Путін є на сьогодні найбільшим злочинцем. Він не просто забрав Крим, не просто забирає життя наших хлопців. Він посіяв ворожнечу, розбрат і це найгірше. Але історія, мабуть, розставить всі крапки над «і».

Інформацію підготувала:
провідний методист
з інформаційної діяльності
Запорожець Л.М.,
Фото: Віленського Л.І.














QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події міста | Переглядів: 50 | Додав: lena | Теги: «Воїни світла: українська військова | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Жовтень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.