Головна » 2016 » Вересень » 28 » Туризм на Чернігівщині: реальність і перспективи.
Туризм на Чернігівщині: реальність і перспективи.
12:49
27 вересня в приміщенні кіно-культурного мистецького центру в Чернігові (колишній кінотеатр імені Щорса) м. Чернігова проведено низку заходів з приводу Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні, спектр яких був доволі широким і різноманітним: діяла туристична виставка, відбувся розлогий семінар про сучасні туристичні тренди за участю столичних та обласних фахівців, вручення нагород Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації тощо.Всі зазначені епізоди пройшли на високому організаційному рівні і були позначені цікавою інформацією та гарним естетичним смаком.
Приміром, під час семінару «Сучасні туристичні тренди та робота гідів» директор навчально-консультативного центру по туризму міністерства культури України Яніні Гаврилова у своїй доповіді озвучила для бажаючих подорожувати по світу приємну новину: нинішній Міжнародний День туризму проходить під девізом «Туризм для всіх».
Якщо це не просто святкове гасло, то потенційні туристи можуть лаштувати валізи – подорожування має стати доступним для малозабезпечених категорій населення, зокрема для родин з малими дітьми та для людей з обмеженими можливостями. Отож помилуватися екзотикою різних куточків планети матимуть можливість більше чернігівців..
Втім, вони й зараз не з пасивних. Послугами туристичних агенцій останнім часом скористалося понад сім тисяч краян. В широкій географії їхніх подорожей лідирують Єгипет, Туреччина, Болгарія, Іспанія, Греція. Взагалі ж наші земляки побували у 43 країнах світу.
Звісно ж, йшлося під час проведених заходів і про туристичну привабливість нашого краю.
Отже, працівникам туристичної галузі області є простір для роботи. І змістовний семінар, обмін позитивним досвідом в рамках неформального спілкування, як зазначила представник Чернігівського туристично-інформаційного центру Тетяна Коржинська, стануть їм в добрій нагоді.
А нагороди кращим з них, які вручили заступник голови - керівник апарату ОДА Наталія Романова та директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко, безумовно, стимулюватимуть творчий пошук як їх, так і інших.
Вінцем заходів з нагоди туристичного свята став урочистий концерт, чудові пісні якого супроводжувалися слайдами з мальовничими краєвидами Чернігівщини.
Отож такими доречними були заключні слова ведучого: «Я пишаюся тим, що виріс на цій землі, бо ж знаю: нам є що показати світу!».
Тож як сюди не приїхати іноземним туристам.

Василь Щербонос,
провідний редактор
ОМЦ навчальних закладів
культури і мистецтв
Фото Леоніда Віленського











QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 52 | Додав: lena | Теги: День туризму в Україні | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
RobenKi(41)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.