Головна » 2016 » Червень » 21 » Співали на Трійцю фольклорних пісень
Співали на Трійцю фольклорних пісень
09:59
19 червня в день Святої Трійці традиційно відбувся з великим успіхом фольклорний фестиваль ім. Василя Полевика. Після 2-х річної перерви колективи учасники з особливою наснагою представляли свої пісні в Сновському РБК. Загалом в заході прийняло участь 28 колективів в яких налічувалося більше 300 учасників. В цьому році всі фольклорні колективи Чернігівщини дуже очікували на фестиваль.
Святково прикрашену залу Сновського РБК уквітчали зеленню, квітами і відкрили фестиваль-конкурс голова Сновської РДА Валерій Радибіда та директор обласного організаційно-методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв, автор проекту та головний режисер фестивалю Леонід Смоляк. Далі проходила сама головна частина фестивалю – прослуховування конкурсних творів колективів учасників фестивалю.
Після більш як 3-х годинної роботи журі фестивалю пішло в нарадчу кімнату для підведення підсумків та визначення переможців та дипломантів конкурсу.
А на центральному вході РБК відбулася урочиста частина – покладання квітів до меморіальної дошки Василя Івановича та виступ зведеного хору у складі Чернігівського Академічного українського народного хору, народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Калина», дитячого «зразкового» вокального ансамблю «Світлячок» Сновського РБК та народного аматорського молодіжного ансамблю «Калинонька з перцем» Ніжинського району.
Стоголосним розголоссям полетіли до небес дві самих улюблених пісні Василя Івановича «Один місяць сходить» та «Чогось мені дивно». І, хто зна, може і сам винуватець фестивалю їх почув десь там у піднебесній височіні. Диригував хором голова журі фестивалю, заслужений діяч мистецтв України, головний диригент та художній керівник Чернігівського Академічного українського народного хору – Володимир Коцур.
Далі все дійство перемістилося до с. Займище, де на святково прикрашеній сцені відбулося відкриття фестивальної частини та нагородження учасників. Відкрив концертну частину заходу Директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександр Левочко. Він зауважив про велику пошуково-збирацьку фольклорну роботу Василя Івановича, про його величне духовне надбання та побажав учасникам нових творчих досягнень, а гостям фестивалю гарного відпочинку та задоволення від пісенних номерів.
І ось ця напружена мить нагородження колективів. Дипломи переможців та цінні подарунки від голови Сновського земляцтва в м. Києві вручала керівникам творчих колективів Лариса Моцар та автор проекту фестивалю Леонід Смоляк.

Нагородження отримали:
Гран-прі фестивалю – троїсті музики Ніжинського РБК;
- І місце в категорії дитячі ансамблі – «зразковий » вокальний ансамбль «Світлячок» Сновського РБК;
- І місце в категорії молодіжні ансамблі - народний аматорський ансамбль «Калинонька з перцем» Ніжинського РБК;
- І місце в категорії автентичні гурти- фольклорний колектив «Перлина» Ярославського СБК Бобровицького району;
- І місце в категорії фольклорні колективи фольклорний колектив «Горлиця » Шестовицького СБК Чернігівського раойну;
- І місце в номінація ансамблі народної пісні: народний аматорський ансамбль народної пісні «Березневі роси» Козелецького РБК, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Горлиця» смт. Лосинівка Ніжинського району, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль української народної пісні «Калина» Сновського РБК, вокальний ансамбль «Рідні наспіви» Бахмацького РБК;
- І місце в номінації ансамблі народних музик ансамбль народнихз інструментів «Карапет» смт. Холми Корюківського району;
- І місце в категорії дорослі обрядові народний аматорський фольклорний колектив «Криниці» Сосницького РБК.
Далі було творче дійство з розмаїттям пісень, танців, інструментальної музики. Гостями гала-концерту були Чернігівський Академічний український народний хор, естрадні виконавці - Вячеслав Мацвійко, заслужений артист України Володимир Гришин та фольклорне тріо «Калита» м. Чернігів. Кожен колектив у гала-концерті переможців та дипломатів сприймався великими, щирими оплесками та вигуками браво. Пісенна розмаїть розліталася та летіла далеко за Сейм стоголоссями нотних перлин, цих унікальних пісне-співів записаних нашим велетом Василем Полевиком.

Інформацію підготував
провідний методист
з музичного жанру ОНМЦКіМ
Володимир Макеєв

































QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 741 | Додав: lena | Теги: фольклорний фестиваль ім.Василя Пол | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.