Головна » 2016 » Червень » 6 » Травневі свята у Спілці поляків
Травневі свята у Спілці поляків
13:21
Травень для Ніжинської Спілки поляків видався урожайним в плані мистецьких подій. Наприкінці травня до Ніжина завітали гості з Києва - пані Агнєшка Рончка, Консул Р. Польща в Києві, пані Радник Емілія Ясюк, перший радник посла Р. Польща в Києві з наукових питань, Станіслав Пантелюк, головний редактор газети Дзєннік Кійовські, Анжеліка Плаксіна, кореспондент газета Дзєннік Кійовські. Гостей зустріли на центральній площі Ніжина, показали славетні місця міста – Музей рідкісної книги, римсько-католицький Храм св. Петра і Павла. Поклали квіти до Польського меморіалу.
Перлиною дня став фестиваль польської культури, який в цьому році носив назву «Фестивалю дружби» і був присвячений 25-ій річниці Незалежності України.
Епіграфом до фестивалю стали слова ніжинського поета О.Є. Гадзинського:

І приязнь в душах озоветься,
І житимуть добросусідськи
І українці з польським серцем,
Й поляки з серцем українським!

Чарівними ведучими свята стали Олена Єкименко та Оксана Варанкіна.
Вступне слово взяла Фелікса Бєлінська, президент Спілки поляків «Астер», підкресливши, що Польща допомагає Україні в ці скрутні часи найбільше з усіх інших держав. 25 річниця Незалежності України – це насправді спільне свято українського та польського народів.
Першим виступив Лауреат понад тридцяти Європейських міжнародних та Національних конкурсів і фестивалівМолодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Художні керівники та диригенти – заслужені діячі мистецтв України, професори Людмила Шумська і Людмила Костенко. Партія фортепіано – провідний концертмейстер Галина Брюзгіна. Хор виконав твори польською та українською мовами.

Музика Шопена лунала у виконанні студентів НДУ Поліни Глиняної та Сергія Охонька.
Як завжди, прекрасно виступив Дитячий ансамбль польської пісні «Гвяздечка». Це діти, які вивчають польську мову в гімназії №16. Художній керівник Катерина Ровенчин.

Танцювальною майстерністю поділився зразковий ансамбль, лауреат Українських та Міжнародних конкурсів «Вікторія». Художній керівник Вікторія Вишнева.

Чудові пісні польською мовою виконали Катерина Ровенчин, Максим Потебня, студент НДУ імені М. Гоголя, Алла Хоменко, старший викладач НДУ, Віталіна Даньшина, студентка НДУ.

Українську народну музику представили колективи «Троїсті музики» (художній керівник Володимир Кушенко) та «Калинонька з перцем» (художній керівник Володимир Коцюба).
Неперевершеним завершенням фестивалю став виступ Зведеного оркестру народних інструментів факультету культури і мистецтв НДУ ім. Миколи Гоголя та Ніжинського училища культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької. Художній керівник та головний диригент – заслужений артист України, доцент Микола Шумський.
З привітальними словами виступили секретар Ніжинського міськвиконкому Валерій Салогуб та пані Радник Емілія Ясюк, перший радник посла Р. Польща в Києві з наукових питань.
Наприкінці вечору учасникам та активним членам Спілки були вручені Почесні грамоти та висловлені слова подяки.

Спілка поляків «Астер» взяла участь в «Поліському колі» в Чернігові, де представила польську кухню, а Дитячий ансамбль польської пісні «Гвяздечка» виконав прекрасні польські пісні.

І, нарешті, в один з останніх днів травня відбувся Останній дзвоник для учнів, що вивчають польську мову. Була проведена вікторина «Як я знаю Польщу», були вручені дипломи найздібнішим учням. Учні мали можливість відпочити в лісі, на лоні природи.

Спілка поляків «Астер», незважаючи на труднощі та перешкоди, впевнено прямує до зірок – до вершин творчих досягнень та здобутків.

Марія Наконечна, кандидат психологічних наук,
доцент, секретар Спілки поляків «Астер»








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 499 | Додав: Irina | Теги: Спілка поляків м.Ніжина | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.