Головна » 2016 » Квітень » 28 » Виставково-мистецький проект «Сонячний Великдень»
Виставково-мистецький проект «Сонячний Великдень»
09:21
22 квітня 2016 року, в Київському Центрі Української Культури та Мистецтва, засновником якого є Світлана Долеско, відбулося урочисте відкриття ювілейного виставково-мистецького проекту «Сонячний Великдень», головним завданням якого є популяризація традицій весняного свята.
У рамках проекту було представлено творчі роботи майстрів з різних куточків України. Експозицію було поділено на три поверхи Центру Української Культури та Мистецтва: на першому поверсі відвідувачам було представлено авторські роботи – Ольги Пілюгіної, яка є майстром народного килимарства. Другий поверх, на якому відбулося урочисте відкриття заходу, було представлено графічними роботами Марини Ващенко, художниця порадувала циклом робіт під назвою «Янголоманія», в якому зображено янголів та їх оточення. З цікавістю подає своїх янголят глядачеві, досліджуючи кожного з небесних створінь та не оминаючи своєю увагою жодного з них. «Згідно зі священними писаннями, вони є духовними створіннями і не мають постійної фізичної оболонки, проте вони можуть за потреби трансформувати своє тіло будь-яким чином. Це дуже цікава ідея, яка відкриває шалений простір для уяви» - каже Марина Ващенко. Третій поверх зустрічав відвідувачів українською традиційною писанкою, вишитими рушниками, ляльками-мотанками, керамічним посудом та іншими експонатами традиційного українського народного мистецтва. Центральною частиною експозиції третього поверху, були дитячі скульптури із сіна під назвою «Великоднє диво» - скульптурну композицію склали зображення тотемних тварин з глибин української міфології, які створено майстринею Лесею Колосенко та вихованцями спеціалізованої школи-інтернат в Глинську, Сумської області. Це соціальний проект, у якому майстри народного мистецтва навчають дітей своїм ремеслам. Цього року керівники студій Чернігівського обласного Центру народних ремесел вперше долучилися до участі у виставково-мистецькому проекті «Сонячний Великдень» надавши свої творчі роботи: лозоплетіння – Лідія Гончар, писанкарство – Яна Погребнюк та Наталія Тищенко, художнє дереворізьблення Андрій Каменецький та Олександр Сіроштан. Також долучились до виставки майстриня по вишивці Слизька Валентина та майстер лозоплетіння Наталія Гончар. Святковий настрій учасникам та відвідувачам дарував етно-гурт «Витинанка» - Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва ім. М.Бойчука.
Виставка триватиме до 10 травня 2016 року.
Інформацію підготувала
провідний методист з розвитку народних ремесел,
ведення виставкової діяльності Центру
народних ремесел для дітей та юнацтва (ОНМЦКіМ)
Яна Погребнюк






















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 547 | Додав: jana | Теги: Чернігівський обласний Центр народн | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.