Головна » 2015 » Грудень » 25 » Не тільки зупинити мить
Не тільки зупинити мить
12:21
Підсумкова виставка обласного народного аматорського фотоклубу «Чернігів» про його діяльність у 2015 році, що відкрилася 24 грудня в Арт-клубі обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв, вкотре підтвердила усталену думку про великі можливості нинішньої фотографії та її значущість у житті людини.
З розміркувань про це та споминів про перші кроки в світ свого захоплення, що затим переросло у покликання, і розпочався вернісаж художньої фотографії «Ракурс – 2015». Лейтмотивом цього моменту була переконаність виступаючих у тому, що оригінально сприймати світ дано не всім, а ще важче зустрічати і зупинити прекрасну мить з допомогою фотоапарата, вибравши для цього оптимальний ракурс.
На думку керівника фотоклубу, провідного методиста ОНМЦКіМ Миколи Дульцева, учасники нинішньої виставки досягли в цьому сенсі переконливих результатів - як ветерани, так і початківці. Серед останніх він відзначив Зоряну Вічкань, яка долучилася до фотосправи лише два роки тому, але вже може слугувати прикладом не тільки для молодих колег, а й з більшим життєвим досвідом. Як у пошуку теми, так і виборі ракурсу. Старання молодої фотохудожниці було заохочено Подякою ОНМЦКіМ, яку вручив їй керівник фотоклубу.
Про те, як важливо для людини з фотоапаратом в руках не лише зупинити мить, а й викликати позитивні емоції чи навіть глибоке захоплення у тих, хто споглядатиме створені нею світлини, говорили також Леонід Дворковий, Юрій Хромушин та інші учасники виставки, ставлячи за взірець знаних майстрів, а також ділячись власним досвідом.
Певна річ, не всі 48 світлин, що складають експозицію нинішньої фотовиставки, рівнозначні; є серед них більш і менш вдалі, але всі 16 авторів, що їх представили (а це В.Кошмал, Л.Віленський, М.Дульцев, О.Щербаков, О.Грицюк, В. Івкін, З.Вічкань, Р.Крижевич, М.Руденко, І.Яковенко, Є.Тарабара, А.Чорноіван, В.Катиман, Ю. Хромушин, Л.Дворковий, В.Тугучов) переконливо довели, що їхнє захоплення стало справою життя, а тому від них слід чекати нових здобутків, які ми побачимо в наступних виставках.

Василь ЩЕРБОНОС,
провідний редактор ОНМЦКіМ
фото Л.Віленського













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 177 | Додав: Irina | Теги: Фотовиставка Ракурс - 2015, фотоклуб Чернігів | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.