Головна » 2015 » Грудень » 21 » Разом з Святим Миколаєм
Разом з Святим Миколаєм
15:25
Серед заходів, що відбулися в обласному центрі з нагоди дня Святого Миколая, особливо примітною з’явою була акція «Єдина родина Чернігівщини». Власне, започаткована вона у минулому році і, за задумом авторів ідеї, матиме продовження, але вже наступний крок позначений виразними ознаками креативності, хоча б присутністю в основних епізодах дійства самого Святого Миколая. А сценаристи і режисери-постановники в особі провідного спеціаліста Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Ірини Дерейчук і головного режисера обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Тетяни Янко створили яскравий сценарій, що виразно передав ауру і колорит дійства, яким розпочинається зимовий цикл новорічно-різдвяних свят.
Святий Миколай був того дня воістину всюдисущим - в холі, коридорах, на сцені обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка, де проходили основні дійства акції «Єдина родина Чернігівщини», він невимушено спілкувався з дітьми, зичив їм добра та щастя, що особливо важливо для їхніх травмованих жорсткими реаліями сьогодення юних душ. Тут варто нагадати, що основний акцент акції, як і в минулому році, полягає в посиленні уваги до дітей, чиї батьки загинули в боях на Сході України.
Що ж, добре слово гартує душі, особливо коли звучить воно з вуст Святого Миколая. Його добрі напучення, побажання у відповідь на прохання Янгола в ролі Яніни Деркач, талановитої дівчинки, про яку ми вже писали, зворушили не тільки дітей, а й дорослих:
Живіть в молитві й честі,
Не все так ясно у житті,
Та всі дорого перехресті
Лиш добре серце може перейти.

А ще до цього слушного напучення Святий Миколай додав притчу про дві свічі, сенс якої зводиться до такого умовисновку: краще горіти й згоріти, аніж лежати в шухляді, так і не відчувши на собі вогника своєї душі.
Солідаризуючись з таким поглядом, зал вибухнув бурхливими оплесками. А яскраві виступи юних талантів на сцені, змусили глядачів неодноразово повторювати цю процедуру.
Задоволеним залишився і сам Святий Миколай. І, мабуть, не тільки тому, що йому імпонувала тематика репертуару (танок «Ангели добра», пісня «Про Святого Миколая»), а й те, що колектив художньої гімнастики «Перлина Полісся» та концертний хор хлопчиків академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського продемонстрували при виконанні цих номерів справді високу для свого віку майстерність.
Не спасували перед Святим Миколаєм і початкуючі аматори декоративно-прикладного мистецтва, які скористалися майстер-класами фахівців центру ремесел для дітей і юнацтва ОНМЦКіМ. Він високо оцінив їхні дебюти і запросив до гуртового фотографування, що було дітлахам вищою нагородою за свої старання.

Василь ЩЕРБОНОС
фото Миколи Дульцева





















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 123 | Додав: Irina | Теги: акція «Єдина родина Чернігівщини». | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Nikexes(35), innelya(32)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.