Головна » 2015 » Грудень » 16 » Клопотання на підтримку директора ОНМЦКіМ
Клопотання на підтримку директора ОНМЦКіМ
14:12
Директору Департаменту
культури і туризму,
національностей та релігій ОДА
Должиковій І.О.


Клопотання


Трудовий колектив обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв, занепокоєний ймовірними кадровими змінами в нашій організації у зв’язку з добіганням кінця терміну контракту з Заваліною Надією Петрівною, переконливо просить Вашого сприяння у продовженні його принаймні ще на один рік – до визначення принципів добору кадрів згідно з законопроектом Міністерства культури, що вже поданий на розгляд Верховної Ради України.
Ми добре розуміємо логіку кадрової ротації у сфері культури, де відповідні творчі здібності повинні особливо тісно поєднуватись з діловими і моральними якостями, оскільки керівник культурологічного закладу має справу з людьми, які пропагують культуру, а відтак і правити гідним зразком для підлеглих.
Наявність цих якостей ми помітили у Надії Петрівни з перших днів спільної роботи (2012 рік), і все більше стверджуємося у цій думці. Як і в тому, що в царині культури вона знайшла своє справжнє покликання. Про це свідчать її змістовні доповіді на міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях і семінарах з наступним опублікуванням їх у відповідних збірниках.
Доказом великої любові до своєї роботи може слугувати ініціатива нашого керівництва щодо дослідження 75-річної історії Будинку народної творчості (перша назва нинішнього навчально-методичного центру культури і мистецтв). До ювілейної дати, відзначеної у минулому році, на основі досліджених матеріалів Н.П.Заваліна виступила в журналі «Дім і сім’я» (м.Київ) та «Деснянській правді»; серія публікацій з приводу з’явилася в інших ЗМІ, зокрема в газетах «Гарт» та «Живи з надією».
Нині Надія Петрівна переймається тим, щоб результати копіткої праці втілились в окреме видання. Цікавість до роботи колег-попередників і бажання залишити слід для майбутньої зміни – риси людини, яка живе не одним днем, як до цього багато хто вже звикає.
Отож від самої думки, що волею випадку, не завжди виправданих ротаційних умовностей наш колектив може втратити такого керівника як Н.П.Заваліна, стає прикро і боляче.
Тим більше, що згаданий вище законопроект про актуальні проблеми та конкретні кроки з реформування і перспективи розвитку сфери культури в Україні в частині кадрової політики передбачає добір керівників виключно на конкурсній основі.
Про це йшлося в авторській програмі «Про культуру» віце-прем’єр-міністра культури України В’ячеслава Кириленка, що прозвучала на Першому каналі Українського радіо 11 грудня.

Посилаючись на занепокоєність з цього приводу багатьох культпрацівників, міністр наголосив на даремності такої тривоги¸ оскільки тим працівникам, чий контракт закінчується до набрання чинності закону, має бути продовженим, і лише після закінчення нового терміну подальша доля працівника залежатиме від результатів конкурсних змагань.
Такий підхід видається справедливим і гуманним. Тому глибоко віримо, що Ви поділяєте нашу думку і посприяєте зберегти нам керівника до настання пори ротації кадрів на нових засадах.

Колектив ОНМЦКіМ



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Різне | Переглядів: 321 | Додав: Irina | Рейтинг: 3.4/5 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.