Головна » 2015 » Листопад » 2 » Презентація книги "Поляки в Ніжині"
Презентація книги "Поляки в Ніжині"
11:03
21 жовтня став особливим днем в діяльності Ніжинської культурно-просвітницької спілки громадян польського походження «Астер», своєрідним підведенням результатів багатомісячної творчої, насиченої праці – відбулася презентація біографічного довідника «Поляки в Ніжині». Наукова праця охоплює відомості біографічного характеру як про історичні постаті поляків, що проживали в Ніжині аж з 16 століття, так і про сучасних ніжинців польського походження.
У день презентації відбулося кілька цікавих подій: візит до римсько-католицького храму св. Петра і Павла, покладання квітів до Польського меморіалу, відвідування Центру польської культури м. Ніжина, музею рідкісної книги імені Г.П. Васильківського, класу польської мови в гімназії №16.
Гоголівська аудиторія славетного Ніжинського вузу ледь вміщувала всіх бажаючих послухати презентацію цікавої та корисної книги. Відкрила захід із вступним словом президент Спілки поляків «Астер», керівник Центру польської культури м. Ніжина Фелікса Бєлінська, яка в своїй доповіді назвала видатних громадян польського походження на сучасному етапі, описаних в біографічному довіднику. Слід відзначити, що захід відвідали високі гості - Радник-Посол Республіки Польща в Україні Геральд Покрушинські, Консул Республіки Польща в Києві Агнєшка Рончка, головний редактор польськомовної газети «Дзеннік Кійовскі» Станіслав Пантелюк та заступник головного редактора цього ж видання Анжеліка Плаксіна. Крім того, виступили з доповідями та взяли активну участь в презентації мер міста Анатолій Лінник, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, проректор університету Олександр Самойленко, доктор філологічних наук Григорій Самойленко, доктор філологічних наук Павло Михед, кандидат історичних наук Петро Моціяка, кандидат історичних наук Максим Потапенко, історик Сергій Зозуля.
Червоною ниткою крізь виступи всіх доповідачів проходила думка про те, що видання біографічного довідника «Поляки в Ніжині» є важливою подією в науковому та культурному житті міста та України. Викладені в книзі матеріали можуть стати основою для подальших наукових та публіцистичних розвідок. Крім того, дуже важливою є згадка про багатьох поляків, які своїм життєвим та творчим доробком сприяли та сприяють розвитку міста Ніжина.
В серцях гостей залишився яскравий спомин про подію, яка ще раз підкреслила дієвість та актуальність дружніх стосунків між братніми народами України та Польщі.

Фелікса Белінська,
президент Спілки поляків «Астер»













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 189 | Додав: Irina | Теги: Ніжинська культурно-просвітницька с, Презентація книги Поляки в Ніжині | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Nikexes(35), innelya(32)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.