Головна » 2015 » Серпень » 27 » Фольк-тріо «Калита» та майстри Чернігівщини на гостинах в Білорусі
Фольк-тріо «Калита» та майстри Чернігівщини на гостинах в Білорусі
10:08
П'ятий регіональний фестиваль народної творчості, промислів і ремесел "Дрибинські торжки" пройшов 22 серпня в м. Дрибин республіки Беларусь. Відкриття заходу розпочалося зі святкової ходи, де колективам, учасникам та гостям, щоб потрапити на свято, потрібно було перетнути символічну митницю, пройшовши умовну межу на лижах, велосипеді, возі або виконати жартівливе завдання, заспівавши чи станцювавши.Свою творчість на фестивалі від України представило фольклорне тріо «Калита» з м. Чернігова (керівник – Ольга Коцур). В своїй роботі колектив надає перевагу автентичній пісенності Чернігівщини, постійно збирає нові цікаві фольклорні зразки, приймає активну участь в творчому житті області. Ось і на «Дрибинських торжках» наші виконавиці з тріо «Калита» подарували гарну та мелодійну фольклорну пісенність. Пісні, що звучали на сцені фестивалю записані в районах нашої області керівником колективу, відрізнялися своєю автентичністю, мелодійністю, а також різножанровістю: протяжні, жартівливі, ліричні. Творчість Чернігівської «Калити» білоруським глядачам та колегам дуже сподобалася, оргкомітет нагородив колектив «Почесною грамотою» та сувенірами на добру згадку про участь у фестивалі «Дрибинські торжки».
- Ретельно готувалися та підбирали цікавий репертуар, щоб показати наше мистецтво краще та яскравіше, бо наша фольклорно-пісенна творчість Чернігівщини є унікальним культурним явищем, котре потрібно зберігати та підтримувати – розповіла головний хормейстер центру культури і мистецтв, керівник фольк-тріо «Калита» - Ольга Коцур.
Потужну делегацію з декоративно-прикладного мистецтва в даному заході представляли майстри Чернігівщини: Ваценко Олександр Павлович, Шубенко Олена Миколаївна та Тесленко Олександр Миколайович. Експозиція наших майстрів вабила око гостей різноманітністю виробів з багатьох технік оберегів, домовичків, художнього розпису, дереворізблення та декупажу і була окрасою виставково-ярмаркових рядів.
На фестивалі працюли й традиційні спеціалізовані торгові лавки. В "Крамниці зелок" можна було купити лікарські трави, ароматизовані мішечки-саше, віники і випити цілющого чаю. "Крамниця селядцов" пропонувала оригінальні рибальські забави, а також страви з риби та наваристу юшку. Випити криничної води на травах прошували в лавці "Вада жицця", а скуштувати свіжоспечений хліб місцевого старовинного рецепту і страви білоруської національної кухні гості свята мали в нагоду у містечку під назвою «Добра скеніць».
Творча подорож до Білорусі була сповна нових творчих вражень, спілкування з колегами та ознайомлення з народним мистецтвом наших сусідів.

















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 690 | Додав: lena | Теги: Дрибинські торжки, фольклорне тріо «Калита» | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.