Головна » 2015 » Серпень » 27 » Міжнародний фестиваль дерунів в Коростені
Міжнародний фестиваль дерунів в Коростені
09:15
12 вересня 2015 року в Коростені відбудеться VІІ Міжнародний фестиваль дерунів. Фестиваль проходить з метою зближення слов’янських народів, відновлення традицій та передачі молоді бережливого ставлення до кухарської справи наших предків. На фестивалі демонструються і дегустуються найкращі деруни з усіх куточків України та інших країн. В рамках фестивалю проводяться конкурси на найкращий транспарант, прославляючий деруни, на кращий твір про деруни, на кращий анекдот, вірш, пародію на народну пісню та смішну історію. Також серед дегустаторів проводяться змагання на найбільшу кількість продегустованих дерунів та за кращий відгук переможцю. Звичайно, все стосується лише теми дерунів. Та головне змагання фестивалю – конкурс на найкращий дерун. Беруть участь в ньому всі бажаючі, які впевнені, що зможуть конкурувати нарівні з досвідченими майстрами кулінарної справи.
На фестивалі діє школа дерунярства: досвідчені кухарі вчать усіх бажаючих готувати деруни. Проводяться і різноманітні вікторини, дегустація місцевих напоїв, виставки, виступи фольклорних ансамблів. Особливаю увагою користується майстер-клас приготування дерунів від мера.
Під час фестивалю також відбуваються змагання з Дерунярського триборства, яке включає такі конкурси:
- кидання дерунів в миску зі сметаною з 5 метрів;
- кидання картопляного «чуда» в конкурента з 5 метрів.

Цей фестиваль заснований уперше в Україні завдяки історичному розвитку Поліського краю, який здавна славився вирощуванням смачної картоплі та землеробськими здібностями поколінь, що передалися нащадкам.
Коростень став першим містом, в якому, спираючись на традиції предків, провели фестиваль дерунів, який сприяє зміцненню братських стосунків зі слов’янськими народами.
Окрім цього, Ви матимете унікальну можливість не тільки насолодитись неповторним смаком національних українських страв, створених за різноманітними рецептами, але й провести свій власний майстер-клас у приготуванні дерунів (обов’язковою умовою участі у фестивалі є використання українських національних елементів в одязі учасників).
Оргкомітет фестивалю просить визначити відповідальну контактну особу та повідомити згоду взяти участь у фестивалі до 29 серпня 2015 року за електронною адресою [email protected] або за тел.(04142) 96239, 96506, 96188, 47914

Коростень в Книзі рекордів України
На І Міжнародному фестивалі дерунів у 2008 році коростенці випекли рекордний дерун, який виявився в Україні найбільшим і занесений до Книги рекордів України. Скуштували його усі присутні. На приготування такого дива витрачено: 96 кг. картоплі, 5 кг. моркви, 20 кг. цибулі, 120 шт. яєць, 6 кг. грибів, 10 кг. сала, 4кг. м’яса, 4,5л. олії і 5л. сметани, різні спеції за смаком. Вага гіганта-деруна – 118 кг., довжина – 240 см., а ширина – 114,5 см..

Пам’ятник деруну поставлено в Коростені
На Другому Міжнародному фестивалі дерунів у 2009 році було урочисто відкрито пам’ятник деруну. У відкритті пам’ятника взяв участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин:«Сьогодні я не думав про політику, адже атмосфера тут по-справжньому домашня, я відчув гостинність поліщуків». Пам’ятник встановлено коштом коростенців.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 567 | Додав: lena | Теги: Коростень, Фестиваль дерунів | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
StephenOn(36), Josephbok(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.