Головна » 2015 » Червень » 30 » Щоб гартувався дух патріотизму
Щоб гартувався дух патріотизму
16:00
24-25 червня на базі обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв, Городнянського та Щорського районних будинків культури відбувся семінар-практикум директорів районних і сільських будинків культури «Пріоритетні напрямки роботи у сфері діяльності клубних закладів».
Відкриваючи його,директор ОНМЦКіМ Надія Заваліна зазначила, що попри непрості умови, в яких зараз доводиться працювати організаторам змістовного дозвілля, вони не тільки справляються з виконанням функціональних обов’язків, а й намагаються урізноманітнити заходи, що проводяться в міських, районних та сільських будинках культури області. Як ознаку відчуття ними запитів часу Надія Петрівна відзначила збільшення в робочих планах клубних закладів усіх рівнів заходів, спрямованих на патріотичне виховання, зокрема підростаючого покоління.
В цьому учасники семінару достеменно переконалися вже в перший день на прикладі роботи закладів культури Городнянського району. Як показовий приклад у цьому сенсі начальник відділу культури і туризму Городнянської райдержадміністрації Олена Биховець назвала системне проведення благодійних заходів, окремо виділяючи серед них V відкритий Молодіжний пісенний фестиваль «Солов”їна родина» та ярмарок-продаж речей «Підтримай солдата Городнянщини», зібрані кошти від яких передані на потреби захисників України.
Успішно ведеться в районі і повсякденна робота в усій мережі клубних закладів району з застосуванням новітніх інформаційних технологій і врахуванням всіх вікових категорій. А щоб ці старання не загубилися в часі, інформація про проведені заходи зберігається в альбомі «Про нас пишуть», який, до речі, дістав високу оцінку ОНМЦКіМ.
Багато цікавого і повчального, що варте запозичення і запровадження у практику, учасники обласного семінару почули і побачили у Щорському районі.
- Пріоритетним напрямком роботи клубних установ району є патріотичне виховання молоді, моральна та матеріальна підтримка учаників АТО, переселенців із зони бойових дій та заходів на відзначення 70-ої річниці Перемоги над нацизмом та 70-щї річниці закінчення Другої світової війни, розвиток дитячої творчості, забезпечення розмаїття дозвілля жителів району,- підкреслила у своєму повідомленні для них директор РБК Лідія Легеза.
- Переконливою ілюстрацією до сказаного, зокрема в частині патріотичного виховання свідчать такі цифри: з початку року в закладах культури Щорського району проведено 8 благодійних заходів, в ході яких зібрано понад 11 тисяч гривень, які передані на лікування земляків, які дістали поранення у зоні АТО,- додала начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Наталія Добненко.
А кульмінаційними моментами в рамках проведеного семінару, безумовно стали квест-гра «Як козаки куліш варили» (Городнянський район) та акція «Я люблю Україну свою», головними дійовими особами яких були діти та молодь. Судячи по їхніх одухотворених обличчях, можна судити, що ці ролі їм дуже імпонували. Отож мета, яку ставили перед собою організатори заходів – посилення патріотичного виховання була досягнута

Василь ЩЕРБОНОС
(ОНМЦКіМ)



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 63 | Додав: Irina | Теги: семінар-практикум директорів районн | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Nikexes(35), innelya(32)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.