Головна » 2015 » Квітень » 20 » Стартував туристичний сезон
Стартував туристичний сезон
15:09
18 квітня в Чернігові урочисто стартував туристичний сезон 2015 року.
Дійство розпочалося біля П’ятницької церкви – пам’ятки давньорускої архітектури кінця XII – початку ХІІІ століть, сучасниці славнозвісного «Слова о полку Ігоревім» піснею про Чернігів «Моє рідне місто». А затим знайшло продовження біля Борисоглібського собору, спорудженого у середині ХІІ століття на території Дитинця між Валом і Спаським собором на залишках фундаменту кам’яної споруди ХІ століття.

Вже самі назви цих архітектурних об’єктів і дати їхньої біографії засвідчують туристичну привабливість міста над Десною, і думка про те, що вони варті уваги кожної допитливої людини звучала в піснях, віршах, ремарках ведучого і офіційних виступах.
Зокрема голова облдержадмііністрації Валерій Куліч зазаначив: «Мені довелося побувати у багатьох країнах світу, але нічого кращого, ніж у нас, не бачив. І ми з радістю готові ділитися цією красою з нашими білоруськими сусідами, гостями з інших країн та областей України».
В унісон йому прозвучав виступ першого заступника міського голови Миколи Миргородського з оптимістичним наголосом щодо очікування позитивних результатів нинішнього туристичного сезону.
Схоже, що всі хто прийшов того дня на це чудове дійство, поділяють цей оптимізм, хоча й не раз уже були свідком подібних видовищ. Адже відчути подих минулого завжди цікаво. І тут слід віддати належне художнім колективам міста: народному академічному ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», заслуженому аматорському народному хору України «Десна», народному аматорському ансамблю танцю «Дружба», народному аматорському фольклорному ансамблю «Сіверяни», ансамблю гуслярів, зразковому дитячому ансамблю бандуристів «Соколики», окремим виконавцям, що своєю виконавською майстерністю зуміли створити у споглядальників дійства відчуття перенесення у іншу епоху. Чого варті, приміром, зустріч з воїнами у обладунках доби Київськкої Русі, князем і княгинею, витівки скомороха, а також можливість постріляти з лука - як давньоруського, так і татаро-монгольського зразка.
Не менш колоритною була і атмосфера життя сучасного Чернігова на Алеї героїв, де діяли численні виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, в тому числі центру народних ремесел для дітей та юнацтва, народного об’єднання художників «Деснянська палітра» обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв.
Значного пожвавлення перебігу цього масштабного заходу надавали різноманітні конкурси, масові ігри, виступи місцевих поетів та спортивні змагання.

Василь ЩЕРБОНОС,
фото Л.Віленського, М.Дульцева























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 766 | Додав: Irina | Теги: туристичний сезон в Чернігові | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.