Головна » 2015 » Квітень » 17 » Семінар з музичного жанру
Семінар з музичного жанру
11:36
16 квітня 2015 року в Чернігівському обласному навчально-методичному центрі культури і мистецтв проходив обласний семінар-практикум для керівників та методистів з музичного жанру. Відкрив семінар заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Левочко Олександр Володимирович. В роботі семінару прийняло участь 36 колег з нашої області. Програма заходу складалася з цікавих та різнопланових теоретичних, екскурсійних, лекційно-практичних занять.Цього року, ми де що змінили формат проведення і включили в план теоретичне заняття на тему «Сучасні інформаційні технології в творчій роботі керівника». Це дуже цікава та потрібна інформація для керівників, що надасть змогу самостійно на комп’ютері набирати репертуарний матеріал і робити макети нотних збірок. Дане заняття проводив викладач Чернігівської ДМШ №2 Гребенік Михайло Олександрович та представив, розкривши в повному обсязі, інформацію про основи роботи з комп’ютерними програмами з набору нот, партитур. В ході заняття аматори мали змогу ознайомитися та почерпнути досвід, як і з чого почати вивчення даного матеріалу, а також скопіювати собі матеріал на інформаційні носії.
Далі учасники семінару побували в Чернігівському історичному музеї ім. В.В. Тарновського. Екскурсію проводила співробітник відділу сучасності Журавльова Тетяна Петрівна. Наші колеги з області ознайомилися з історією нашої області, діячами мистецтва Чернігівського краю, оглянули експозицію виробів Чернігівської музичної фабрики та майстрів народних інструментів.
Потім семінар продовжив свою роботу у Чернігівському філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, де на другому поверсі учасники та гості заходу ознайомилися із виробами нашого майстра з Центру народних ремесел для дітей та юнацтва Олександра Бешуна. Він сам створює музичні інструменти, зокрема фольклорні, шумові, реставрує та виробляє народні інструменти такі, як бандура, гітара, балалайка.
Провідною та творчою складовою семінару було теоретично-концертне заняття в залі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм на тему «Автентичні народні інструменти Чернігівського регіону. Їхня роль та використання у сучасних науково-реконструктивних формах традиційного інструменталізму». Своїм досвідом ділитись викладачі - професор кафедри музичної фольклористики НМАУ ім. П.Чайковського, доктор мистецтвознавства, етно-музиколог Хай Михайло Йосипович м. Київ та художній керівник та головний диригент Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», заслужений діяч мистецтв України Вовк Сергій Миколайович.
В ході цієї творчої зустрічі був викладений цікавий матеріал з історичними етапами розвитку автентичних народних інструментів Чернігівщини, використані матеріали із власних досліджень Михайла Йосиповича, продемонстрована ним гра на українських народних інструментах. Також були представлені концертні номери музикантів оркестрової групи ансамблю Олександра Воробйова і Олександра Данилевського в традиційній манері гри, вокальним гуртом з використанням інструменту кувиці і Академічним ансамблем пісні і танцю «Сіверські клейноди» . Гарним моментом в роботі семінару було використання відео-проектора, де аматорам було показано фото та відео матеріали з використанням українських народних інструментів різних регіонів України.
В ході підведення підсумків керівники та методисти були вдячні за проведений семінар, висвітлені та розкриті на ньому питання.

Інформацію підготував провідний
методист з музичного жанру ОНМЦКіМ Макеєв В.М.
Фото Дульцева М.Г.















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 1110 | Додав: lena | Теги: семінар з музичного жанру | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.