Головна » 2015 » Квітень » 15 » Всеукраїнський благодійний Великодній ярмарок
Всеукраїнський благодійний Великодній ярмарок
11:46
9-11 квітня, напередодні світлого православного свята Великодня, виставковий зал ДП «Український дім» у Києві зустрічав жителів та гостей міста яскравою культурно-мистецькою подією – Всеукраїнським благодійним Великоднім ярмарком.До участі у святковому заході були запрошені підприємства харчової та легкої промисловості, народні майстри, творчі майстерні, сувенірні компанії, які представили у кращих українських традиціях підготовку до Великодніх свят.
Свій творчий доробок у цьому році на ярмарку презентували три області: Чернігівська, Полтавська та Київська.
Різнобарвна, вражаюча розмаїттям та талантом народних умільців, виставкова експозиція Чернігівщини знайомила гостей святкової події з культурою і традиціями області та виразно демонструвала, наскільки високий мистецький рівень нашого краю.
Вироби народних майстрів представляли великодню тематику у найрізноманітніших видах декоративно-прикладного мистецтва: писанкарство, художній розпис, лозоплетіння, соломоплетіння, вишивка, дереворізьблення, ляльки-мотанки і т.д. А все разом це поєдналося у наповнену теплотою та душевністю великодню композицію.
У створенні виставкової презентації Чернігівської області активну участь прийняв обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв, який представляли керівники студій Центру народних ремесел для дітей та юнацтва: Ольга Костюченко, Тетяна Стадниченко, Лідія Гончар, Ніна Гачегова та Чернігівський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України.
А загалом участь Чернігівщини у цій урочистій події стала можливою завдяки сприянню Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА та Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА.
Під час заходу відбувся благодійних збір продуктів харчування та коштів для дітей-переселенців зі сходу України.
Одночасно з відкриттям Всеукраїнського благодійного Великоднього ярмарку у рамках проекту «Folk Ukraine» упродовж 9-19 квітня у м. Києві стартував IV «Всеукраїнський фестиваль писанок – 2015». Кожна область України представляла на даному заході писанки, висотою 1,5 м, які демонстрували кращі зразки традиційного писанкарства саме свого регіону. Чернігівська область презентувала пасхальну писанку, створену руками керівника студії художнього розпису Центру народних ремесел для дітей та юнацтва – Стадниченко Тетяни та провідного методиста з розвитку народних ремесел обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв - Погребнюк Яни.
Всеукраїнський благодійний Великодній ярмарок, «Всеукраїнський фестиваль писанок – 2015» - ці масштабні святкові заходи дали змогу кожному відвідувачу більше пізнати культуру нашого народу, зануритися у чарівний світ народного мистецтва та відчути атмосферу наближення світлого та урочистого свята – Великодня.

Інформацію підготувала:
провідний методист Цупко А.В.
















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 689 | Додав: lena | Теги: Київ, Великодній ярмарок | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.