Головна » 2015 » Березень » 23 » Лялька - символ і забавка.
Лялька - символ і забавка.
13:22
20 березня у виставковій залі Центру народних ремесел відкрилась унікальна виставка до Міжнародного дня лялькаря «Лялька – символ і забавка», де можна ознайомитись з різноманітними видами ляльок, іграшками, забавлянками ручної роботи, які представили близько 30 майстрів міста Чернігова та області. В експозиції виставки представлені традиційні ляльки: лялька-мотанка,( лялька-символ, оберіг і забавка); дерев’яні іграшки-коники – розписні або з традиційним різьбленням; глиняні дитячі іграшки-свищики, баранці, брязкальця виконані на гончарному колі, які за традицією клали до немовляти в колиску; та сучасні – лялька-тільда, лялька-попік ; м’яка і в’язана іграшка; авторські ляльки з пап’є маше, ляльки з керамічними обличчями і різноманітні іграшки та забавлянки з соломи, лози, трави, кукурудзи, такі, як вертеп, янголики та багато іншого.
З привітальним словом виступили: провідний спеціаліст Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Дерейчук Ірина Василівна; колишній директор ОНМЦКіМ і засновник Центру народних ремесел для дітей та юнацтва Шапко Олексій Сергійович, заступник голови Громадської організації «Алея майстрів Чернігова», керівник підприємства « Арт-студія», майстриня – вишивальниця і лялькарка Краснопольська Ольга Іванівна; вишивальниця, заслужена майстриня народної творчості Черняк Наталія Василівна ; представники «Ліги професійних та ділових жінок міста Чернігова» та інші учасники виставки.
Яскравим виступом вітали з відкриттям виставки дітки театру естради «Феєрія» та Обласний дитячий ляльковий театр ім. О.П. Довженка. До речі, ляльковий театр також взяв участь у виставці, надавши до експозиції кілька планшетних та тростинних ляльок.
Міжнародний день лялькаря не має єдиних правил святкування. В цей день прийнято проводити конференції, збори, розігрувати лялькові вистави та влаштовувати фестивалі ляльок і лялькарів, а також, проводити інші заходи, присвячені лялькам і театрам ляльок.
День лялькаря– міжнародне свято, під час якого вшановують людей театрального мистецтва, а також представників творчості, які виготовляють ляльки. У День лялькаря прийнято вітати не тільки людей, нерозривно пов'язаних з мистецтвом виготовлення і демонстрації ляльок. В цей день лялька, обрана з нескінченного різноманіття фарфорових, дерев'яних, солом'яних або паперових примірників стане милим подарунком для близької людини і порадує дитину, внісши в це свято радість від появи нового друга.
Зі святом вас, лялькарі та театрали!



Інформацію підготувала
заступник директора ОНМЦКіМ,
завідуюча Центром народних ремесел для дітей та юнацтва
Наталія Тищенко
























Фото М. Дульцева та Л. Віленського



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 843 | Додав: jana | Теги: Центр народних ремесел для дітей та | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.