Головна » 2013 » Вересень » 19 » Щаблі зростання
Щаблі зростання
10:22
Персональна виставка талановитої майстрині народної вишивки, вибійки, писанкарства та інших видів декоративно-прикладного мистецтва Ольги Костюченко переконливо засвідчила її послідовне творче зростання.
Про це говорили під час відкриття виставки директор художнього музею, у якому вона розгорнута, Ірина Ральченко, голова обласної організації Національної спілки народних майстрів України Володимир Мороз, колеги по роботі, куратори попередніх виставок мисткині, тобто люди, котрі постійно контактують з нею, а відтак мають основу для порівняння.

Всі вони сходилися на думці, що Ольга Костюченко – людина, яка вміє працювати з повною самовіддачею, що є запорукою успіху у будь-якій роботі, а особливо творчій.
Завдяки цим якостям і, зрозуміло, Богом даному хисту Ользі Костюченко вдалося виробити свій власний стиль, оволодіти найскладнішими техніками у багатьох видах народного мистецтва.
Прозвучала у виступах і думка про те, що, окрім хисту, у творінні прекрасного неабияку роль відіграють душевні якості Ольги Костюченко.
- Знаю Олю з самого початку її творчого шляху, вона завжди несе в собі заряд позитивної енергії, з нею легко спілкуватися, співпрацювати, а ще Оля – зразкова жінка, турботлива мама, - сказала, зокрема, куратор виставки, працівник художнього музею Марія Грищенко. І додала: - Дуже рада, що дружу з такою неординарною особистістю.
Співзвучним у цьому плані був і виступ провідного методиста обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Аліни Цупко.
Це ознака тісної співпраці мисткині з цими закладами культури. Не випадково мисткиня, розповідаючи про свій шлях у мистецтво, зазначила, що розпочався він саме завдяки сприянню ОНМЦКіМ, художнього та історичного музеїв, висловивши окрему подяку керівникам цих культурологічних закладів.
Запрошуючи оглянути свою чергову виставку мисткиня попри виключно схвальні виступи, про які йшлося вище, зазначила про можливість розходження в оцінках її доробку, що було сприйнято публікою як ознаку скромності. Адже все, що тут було представлено (рушники, блузки, серветки, писанки тощо), викликало справжнє захоплення учасників виставки. Щоправда, для зауважень смакового характеру завжди може знайтися місце. Звісно, якщо до цього вдається фахівець такого ж профілю. Як правило, це робиться в порядку добрих порад. Коли ж щось заперечується в принципі, звучить дисонансом всупір думці широкого загалу, то це вже скидається на виклик здоровому глузду. Тим не менше таке сталося в одному з відгуків на виставку Ольги Костюченко. Однак навряд чи це вплине на поступальний рух до нових успіхів мисткині. Вручення цими днями їй обласної премії ім. Михайла Коцюбинського цьому підтвердження.

Василь ЩЕРБОНОС
Фото Леоніда Віленського





















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 551 | Додав: Irina | Теги: виставка Щаблі зростання, Арт-клуб, Ольга Костюченко | Рейтинг: 4.5/8 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Григор(47)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний Методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв.