Головна » 2012 » Серпень » 28 » Фестиваль «Поліське коло»: звуки, барви, емоції…
Фестиваль «Поліське коло»: звуки, барви, емоції…
10:39
24 серпня у Чернігові відбувся VІІ Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло». В яскравій палітрі фестивального руху нашого краю він, поряд з фестивалем «Київська Русь», по праву займає одне з провідних місць, а відтак потребує постійних пошуків щодо урізноманітнення його форми і змісту, наповнення новими елементами.Цьогоріч такою родзинкою, безумовно, стала вікторина «Національний костюм», автором ідеї якої стала провідний методист обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Ірина Колбасіна, котра опікується діяльністю національних культурних товариств Чернігівщини. Залишається лише сказати, що найповніші відповіді на вікторину надіслали чернігівки Олена Тарасенко та Ірина Остроух. Вони ж і стали переможцями.
Незважаючи на невеликий проміжок у часі між уже згадуваним фестивалем «Київська Русь», який також несе в собі багатющу видовищну та інформаційну програми, працівники ОНМЦКіМ забезпечили VІІ Міжнародному фольклорному фестивалю національних культур такий же високий рівень, на всіх відповідальних для них ділянках.
Всі вони варті похвального слова, але особливо відзначилась режисерсько-постановча група, до якої входили Ірина Дерейчук та Людмила Джим.
Завдяки створеним ними динамічному сценарію та музично-хореографічним композиціям «Коло єднання» та «Це-Україна» свято набуло особливого шарму і аури, викликало глибокі емоції в серцях учасників та глядачів.
Тому, незважаючи та майже півдобову тривалість фестивалю (від опівдня до 22 години вечора) в його лоно постійно вливалися нові потоки людей, і на момент останнього акорду (грандіозного салюту) центральна площа міста нагадувала шумуюче людське море.
Фестиваль проходив на двох сценах, встановлених на Красній площі та у Центральному парку культури і відпочинку. Через них пройшли десятки колективів Чернігівщини, інших регіонів України, гостей з Польщі, Білорусії, Росії, фіналісти проекту «Фабрика зірок-4» на Новому каналі.
З найкращих номерів була укладена програма гала - концерту, у якому взяв участь чернігівський поет та композитор Володимир Макеєв. До речі, також працівник ОНМЦКіМ.
Серед інших помітних миттєвостей VІІ Міжнародного фестивалю національних культур «Поліське коло» - виставка сучасного мистецтва «Територія душі»,презентаційні виступи гостей фестивалю: фольклорного колективу «Остроленка» (м. Остроленка, Польща), ансамблю народної пісні (м. Курськ, Росія), хореографічного колективу (м. Брянськ, Росія ), вірменського хореографічного колективу «Айренік» (м. Київ) та фольклорний ансамбль «Адрадження» (м. Хотимськ, Білорусія).
Останній з них хочеться винести за рамки простого переліку. З двох причин. Перша: він чи не найбільше од усіх викликав захоплення публіки як оригінальним репертуаром, так і виконавським рівнем. Друга: мала батьківщина учасників (м. Хотимськ) належить до Могильовської області, і успішний виступ ансамблю «Адрадження» слугував яскравою ілюстрацією до творчих пошуків і знахідок Могильовського навчально-методичного центру культури і мистецтв, з яким у нас складаються гарні стосунки.
Ось і нещодавно директор Чернігівського ОНМЦКіМ Надія Заваліна повернулася звідти з глибокими враженнями від цікавого семінару.
Отже, ця фестивальна подія стала ще однією підставою для зміцнення контактів між нашими центрами/

Інформацію підготував:
провідний редактор ОНМЦКіМ
Василь Щербонос.













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Фестивалі | Переглядів: 1140 | Додав: nata | Теги: ПОЛІСЬКЕ КОЛО | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.