Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2021 » Березень » 11 » Відзначення 207-мої річниці з дня народження великого українського поета, художника, мислителя - Тараса Шевченка
Відзначення 207-мої річниці з дня народження великого українського поета, художника, мислителя - Тараса Шевченка
15:50
Знов до нас прийшла Шевченкова весна, яка подарувала людству Великого Кобзаря.
9 березня українці в усьому світі відзначали 207- му річницю з дня народження великого українського поета, художника, мислителя - Тараса Шевченка, а 10 березня -160 років від дня його смерті.
До цих подій працівниками КЗ "Бахмацький БК" Бахмацької міської ради було проведено низку заходів :
9 березня відбулось покладання квітів до бюсту Тарасу Григоровичу Шевченку - Великому Кобзарю, нескореному борцю за свободу і незалежність українського народу, де зібралися представники Бахмацької громади та гості. Свою шану творчості великого митця висловив Бахмацький міський голова Павло Шимко. Пісня "Вітре буйний" на слова Т.Шевченка прозвучала у виконанні солістки Т. Соболєвої та учасників ансамблю "Рідні наспіви" Будинку культури. Словами шевченківських віршів у виконанні ведучої Н.Вовкушівської було завершено святковий захід .

10 березня, як данина пам'яті Великому Кобзарю, в КЗ "Бахмацький БК" Бахмацької міської ради пройшло літературно - музичне свято «Шевченко в моєму серці», організоване учасниками ансамблю "Рідні наспіви" під керівництвом О.Андрійко спільно з працівниками Бахмацької міської бібліотеки для дорослих.
Глядачі - учасники народного аматорського хору ветеранів КЗ "Бахмацький БК" під керівництвом В.Остапенко та працівники міської бібліотеки для дорослих із захопленням слухали вірші і пісні на слова великого поета.
На завершення ведуча Н.Вовкушівська висловила думку що, хоч Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.


Категорія: Бахмач | Переглядів: 42 | Додав: lena | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2021  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.