Головна » 2019 » Листопад » 11 » «Зі святом вас, святкові люди!»
«Зі святом вас, святкові люди!»
15:40
Саме такими словами 8 листопада розпочалися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в Бахмацькому районі на сцені КЗ «Бахмацький районний Будинок культури».

Зі словами вдячності за майстерність, творчість та активну культурно-просвітницьку діяльність до працівників культури звернулися голова райдержадміністрації Т.Неділько, міський голова П.Шимко, завідувач сектору культури і туризму О.Литвиненко, директор КЗ «Бахмацький районний БК» Є.Фостій та голова профспілкового комітету клубних працівників В.Остапенко, які вручили Подяки та Грамоти кращим колективам аматорського мистецтва і працівникам культури.

Сюрпризом свята був відео презентаційний ролик про заклади культури нашого району «Шануймося, бо ми того варті!», який підготували працівники КЗ «Бахмацький РБК» за сприяння і підтримки профспілкової організації клубних працівників.
Режисер-продюсер - Євген Фостій.
Оператор-водій-монтажер - Крістіна Фостій.
Художник по костюмах - Віра Гненик.
Консультанти Валентина Остапенко, Раїса Непідбереза.
Оператор кінопопоказу (він же кіномеханік-діджей) Василь Селіков.

На великому екрані присутні побачили і почули вітання від сільських голів, керівників закладів культури та музичні подарунки від аматорських колективів.
Родзинкою кіно-концерту стало звучання заключної пісні «Розквітай культуро в Бахмацькому краї», написаної творчою групою культпрацівників, у виконанні 8 кращих аматорських колективів клубних закладів району.
Кожен куплет цієї пісні (під музичний супровід, акапела, зміна тональності, темпу) звучав як Гімн українській культурі і кожному, хто за покликанням серця присвятив їй своє життя.

9 листопада, на Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва, в смт. Дмитрівка започатковано перший міжрайонний фестиваль-мандрівник «Твої таланти, Україно!».
Саме тут народилася ідея проведення такого фестивалю, а клопітка його підготовка ще раз засвідчила, що наше мистецтво потрібне глядачеві, адже насолоджуватися майже 5 годинною концертною програмою могли тільки люди щиро закохані в пісню, запальні танці та веселий гумор.
Всього у фестивалі взяли участь 13 закладів культури, в колективах яких налічувалося 236 учасників з Бахмацького, Ічнянського, Талалаївського районів.
Всі колективи отримали Дипломи переможців та пам’ятні статуетки, а їх учасники смакували кавою, ароматним чаєм і солодощами.
В урочистому відкритті фестивалю взяли участь Народний депутат України В.Давиденко, голова райдержадміністрації Т.Неділько, голова районної ради М.Іванюк, голова міської ради П.Шимко.

Окрасою свята був спільний виступ духових оркестрів: народного аматорського та ансамблю барабанщиць КЗ «Бахмацький РБК» і дитячого районної школи мистецтв імені Андрія Розумовського під керівництвом С.Глушака та Б. Гросмана.

Відрізняється цей фестиваль від інших тим, що він щороку буде мандрувати населеними пунктами нашого Бахмацького району, а відтак і народні звичаї, традиції та обряди, які є духовною скарбницею українців, будуть відроджуватися і розвиватися.
Тому перехідний кубок фестивалю був вручений Гайворонському сільському голові Бойку В.Б., який буде приймати гостей в 2020р.








Категорія: Бахмач | Переглядів: 528 | Додав: lena | Теги: Бхмач | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2019  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.