Головна » 2019 » Серпень » 22 » Спасівський ярмарок
Спасівський ярмарок
14:03
17 серпня, з ранку розпочалося ярмаркове дійство. Спасівський ярмарок, який цьогоріч був присвячений 28-ій річниці Незалежності України та проходив напередодні одного з найвеличніших християнських свят – Преображення Господнього, є яскравим прикладом нашої згуртованості та допомагає розкрити багатогранну українську душу – гостинність, духовність, незламність та прагнення до гідного життя на своїй землі, боротьба за яку триває й нині.
- Яскравий колорит звичаїв та традицій, представлений палкими шанувальниками української культури, обмін виробничим досвідом, демонстрація духовних і матеріальних надбань мудрих господарів - все сьогодні, у нас, на Спаса. Водночас, нинішній захід презентує не тільки талант і працьовитість жителів Бахмаччини, а й неповторну красу її краєвидів та поєднує серця всіх, кому не байдуже сьогодення і майбутнє батьківського краю, тих, хто пам'ятає і шанує його славну минувшину, тих, хто не уявляє свого життя без музики рідної мови, а без роду відчуває себе перекотиполем, що летить у невідомість, - з такими словами звернулася до бахмачан та гостей на урочистому відкритті ярмарку голова райдержадміністрації Тетяна Неділько.
У вітальному слові очільниця району висловила слова подяки нашим Героям-захисникам, вклонилася матерям та батькам, що виховали воїнів-патріотів, подякувала всім жителям району за активну громадську позицію та висловила переконання, що ми, українці, здолаємо всі труднощі, пройдемо всі випробування, і наші спільні зусилля увінчаються успіхом. І мир обов’язково буде в Україні – бо ми сильні та єдині духом!
Як і належить, Тетяна Неділько відкрила Спасівський ярмарок, засвідчивши Універсал особистим підписом.
Найкращі побажання ярмаркуючим прозвучали і від голови районної ради Миколи Іванюка, Бахмацького міського голови Павла Шимка, помічника народного депутата України Валерія Давиденка – Володимира Мельника, депутата обласної ради Ольги Чередник, начальника Чернігівського обласного управління Ощадбанку Сергія Черевика.
Святкові вітання продовжилися концертною програмою «Святий Спас прийшов до нас», яку представили творчі колективи та виконавці Бахмацького району, гості - народний аматорський ансамбль української пісні «Калина» (м. Сновськ), актори Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Легендарна музична група «Фристайл» завітала на Бахмаччину за сприяння народного депутата України Валерія Давиденка. Тож шанувальники змогли насолодитися як нестаріючими хітами, так і новими піснями..
На ярмарку стартувала акція «Благодійний Спасівський кошик», де всі небайдужі мали змогу проявити щедрість своєї душі та гаманця. Всі зібрані пожертви передані людям, які потребують допомоги.
Найбільшою несподіванкою для ярмарківців стало частування на фестивалі української кухні «Спасівська садиба». Чарівні україночки пригощали всіх бажаючих канапками з копченим салом, смачнючими дерунами, кулішем, варениками, випічкою та узваром - та все ж безкоштовно завдяки допомоги керівників громад та окремих сільгосппідприємств району.
Також була створена святкова фотозона, до створення якої доклали зусиль працівники райдержадміністрації та галузі культури.
Як і кожного року, відбувся розіграш святкової ярмаркової лотереї «Призи зі Спасівської скрині».
Не забули й про козацькі розваги для справжніх козаків і козачат – перетягування линви, біг у мішках, показові виступи з гирьового спорту «Ярмаркові силачі», здобуття призів на ярмарковому стовпі «За черевичками».
У дитячому містечку «Зірковий квартал», яке організували працівники районного БК, на території танцмайданчика на дітлахів очікували ігрове шоу «Веселі пригоди бджілки», майстер-клас з хореографії «Танцюй з нами!» та все це супроводжувалося різнокольоровою димовою завісою. Ніхто з дітлахів не залишився без льодяника та повітряної кульки на згадку про свято.
Також протягом дня працювали дитячі атракціони та батути.
Зазивало своєю красою й містечко майстрів та товаровиробників з різних куточків України. Торгові ряди заповнені всіляким крамом, наїдки і напої на будь-який найвибагливіший смак.
А яка цікава була презентація будиночків сільськогосподарських виробників та місцевих громад району. Вже за традицією керівництво ТОВ СП «АгроДім» пригощало смачним кабанчиком.
Дзвінкими піснями та яскравим різнобарв’ям українського вбрання сповіщали про свою присутність на святі аматорські колективи, що прибули на ярмарок з усіх куточків нашої Бахмаччини.
Завершився ярмарковий вечір феєричним концертом естрадних виконавців Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм «Серпневий зорепад».
Драйвові ритми дискотеки для молоді створив DJ Urban, за сприяння народного депутата України Валерія Давиденка.





Категорія: Бахмач | Переглядів: 104 | Додав: lena | Теги: Бахмач | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2019  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.