Головна » 2019 » Квітень » 18 » Всеукраїнський фестиваль " Чарівна гармонь України"
Всеукраїнський фестиваль " Чарівна гармонь України"
13:14
6 квітня в Бахмацькому районному будинку культури відбулося чудове музичне свято - Всеукраїнський фестиваль " Чарівна гармонь України", присвячений знатній поетесі Матроні Лапі з села Зеленівка Бахмацького району.
Цей фестиваль, який об’єднав кращих гармоністів з різних регіонів України, народних виконавців та творчі колективи, проходив вперше на Чернігівщині – в місті Бахмач.
Поруч із знатними артистами - гармоністами, а їх було 45 учасників з міст: Полтави і Кобиляки , Комсомольська і Дніпра, Умані , Києва і Черкас, Борисполя, Кіровоградської області та м. Запоріжжя. Чернігівську область представляли аматори з Сосниці, Мени, Прилук, Ніжина і Бахмацького району.

Його організаторами були громадська організація «Асоціація гармоністів України» та Доктор-філософ козацьких бойових мистецтв, Академік МАК, Генерал козацтва України, депутат Верховної Ради козацьких старійшин України І.О. Сипливий - наш земляк, брат М.Лапи.
Значну підтримку та матеріальну допомогу надали місцеві сільгосппідприємства під керівництвом В.Булаха та В.Примака, районна державна адміністрація та районна рада, сектор культури і туризму та районний Будинок культури.

На фестивалі вперше прозвучала гармошка зроблена в Україні, її чарівний звук багато чим відрізнявся від звичайного інструмента, це ніби ніжне, дзвінке звучання нашої української пісні, солов’їний відголосок та спів пташок.

Кожен виступ учасників сприймався бурхливими оплесками, а коли прозвучала пісня «Туман яром» у виконанні гармоніста з Полтавської області В.Росс - заспівали всі присутні в залі глядачі. Ветеран з м. Запоріжжя М.А.Гайко виконав варіації на теми пісень Великої Вітчизняної війни.
Ведуча, Н.І.Марченко – заступник голови правління асоціації гармоністів України, представила його виступ , як народного самородка України, адже володіння музичним інструментом було високопрофесійне.

Хороший рівень виконавської майстерності на гармошці показали і аматори Бахмацького району: дуети: з с. Григорівки (В.Горовий та О.Ульянюк), с. Курінь ( М.Гришко та М.Тимошенко ), інструментальний ансамбль БК села Красне ( керівник А.Кислиця), ансамбль «Веселі ложкарі» Дмитрівського БК в супроводі гармоніста О.Цілини ( керівник С.Ковтун), троїсті музики із с. Фастівці під керівництвом В.Погуляйло, а вокальний ансамбль клубу с.Зеленівки «Золоте перевесло» під керівництвом Л.Симоненко презентував пісні М.Лапи, яка була організатором цього колективу.

Хвилю оплесків отримав аматор із с. Стольне Менського району В.Журавель, якого ведуча представила як виступ людини – оркестру, адже він не тільки грав на гармошці, а й користувався різними частинами тіла при виконанні твору, це: ударні інструменти на ногах, художній свист, а також звучали дзвіночки, що були прикріплені до головного убору.
Більше 3 годин концертної програми для бахмачан пройшли як мить життя в чарівних звуках музики, яку подарували виконавці фестивалю «Чарівна гармонь України». Всі його колективи та учасники були нагороджені Дипломами та отримали пам’ятні сувеніри.







Категорія: Бахмач | Переглядів: 184 | Додав: lena | Теги: Бахмацький РБК | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2019  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.