Головна » 2018 » Листопад » 21 » У День Гідності та Свободи в Коропі провели засідання "круглого столу"
У День Гідності та Свободи в Коропі провели засідання "круглого столу"
16:24
Мітингів і концертних заходів у житті коропчан і так багато, а цей день, встановлений на честь Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності, що відбулася через десятиліття, вирішили відзначили по особливому, в новому форматі.

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка на знак вшанування патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей та європейського вибору нашого народу. До заходів вшанування по всій Україні долучилися і коропчани. У цей день із пошаною згадали дні Революції Гідності, пом’янули загиблих за незалежність України.


Вперше з цієї нагоди в Коропі у фойє будинку культури провели засідання "круглого столу". Цей захід спільно організували відділ культури і туризму Коропської селищної ради та відділ культури і туризму, молоді та спорту РДА. Участь у ньому взяли фахівці-музейники, бібліотекарі, представники райдержадміністрації та ЗМІ, люди, небайдужі до минулого України і краю, їхнього сьогодення і майбутнього.

У вітальному слові начальник відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська зазначила, навіщо у 5-ту річницю Революції Гідності змінили формат відзначення цього дня. За її словами, деякі заходи замало відзначити просто мітингом, піснею, прозою чи віршем. І шанованих людей, фахівців, які можуть бути прикладом для інших і повести за собою, запросили для того, аби вони, можливо, підказали нові форми роботи із вшанування цієї дати.

Розпочали засідання із перегляду фільму про події Революції Гідності і відео із Майдану, знятого коропчанами. Про заходи із вшанування наших героїв-співвітчизників у музеї розповіла очільниця закладу Тамара Гриценко. Про те, як школа виховує юних патріотів, йшлося у виступі заступника директора з навчально-виховної роботи Лариси Лисенко.
Також виступили голова Спілки учасників АТО Коропщини Олександр Негрій, науковий співробітник музею Григорій Касьяненко, письменниця і краєзнавець Валентина Михайленко, на творчість якої події Революції Гідності мали значний вплив.
Під час заходу значна увага виділялася питання вихованню зростаючого покоління патріотами своєї землі. Валентина Микитівна анонсувала майбутній вихід із друку патріотичної книги нашого поета-земляка Андрія Батурина і запропонувала широкий формат проведення її презентації.

Працівники бібліотеки з нагоди Дня Гідності та Свободи організували виставку тематичної літератури. У районній книгозбірні вона діє постійно.

Після завершення заходу учасники «круглого столу» разом із керівництвом Коропської селищної ради, районної ради і райдержадміністрації, працівниками організацій та установ і громадськістю взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знака воїнам АТО та героям Небесної Сотні.

У Свято-Успенському храмі Коропа відбулося поминальне богослужіння. Його учасники помолилися за упокій загиблих учасників Революції Гідності та всіх борців за волю та свободу України.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради





Категорія: Короп | Переглядів: 225 | Додав: lena | Теги: Короп | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.