Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2018 » Серпень » 16 » Міжрайонний фестиваль народної творчості «Журавське перевесло»
Міжрайонний фестиваль народної творчості «Журавське перевесло»
13:58
Журавка (Варвинський район) вже вдруге приймала учасників Другого Міжрайонного фестивалю народної творчості «Журавське перевесло». В цьому році дата проведення співпала з датою святкування 400 річчя з дня першої писемної згадки про це мальовниче село на берегах тихоплинного Удаю.
Урочистості, привітання від гостей, народні гуляння, розваги для дітей, ярмарок , свято їжі та багато іншого - все це було протягом святкування.

Та родзинкою свята став Другий Міжрайонний фестиваль народної творчості «Журавське перевесло», що вразив всіх своїм творчим колоритом та різномаїттям.
Почесне право розпочати програму фестивалю та привітати присутніх зі святом випало учасникам художньої самодіяльності Журавського Будинку культури: «Народному аматорському» хоровому колективу «Журавка», «зразковому аматорському» хореографічному колективу «Веселка», хореографічному колективу «Солохи».
Свої творчі доробки представляла Срібнянщина - Ансамбль народної пісні та жіночий вокальний ансамбль «Любисток» із смт.Срібне.
Прилуччина розпочала свій виступ гуртом «Подищанські кумасі» із с.Подище, музично - пісенну естафету яких підхопив жіночий вокальний ансамбль «Горянка» із с.Нова Гребля. А смт.Линовиця представила фольклорний жіночий ансамбль «Баби фортові» та вокальний ансамбль «Піснідари».
Також на фестиваль завітали учасники Варвинського району - «народний аматорський» вокальний ансамбль «Антонівчанка» з с.Антонівка, ансамбль української народної пісні «Надвечір’я» із Варви, «народний аматорський» вокальний жіночий ансамбль «Мрія» с.Гнідинці, вокальний ансамбль «Світанок» с.Світличне, жіночий вокальний ансамбль «Калинонька» с.Калиновиця. вокальний ансамбль «Чарівниці» с.Озеряни, творчий дует «Дві долі» з смт.Чернухи та с.Макіївка. А завершували фестиваль учасники «народного аматорського» вокально-інстументального ансамблю «Квітень» із Журавки.
Всі виступи були на високому професійному рівні і заслуговували бурхливих оплесків вдячних глядачів.
Також в рамках Фестивалю діяла виставка народних ремесел, де свої чудові роботи змогли представити народні майстри.
Всі учасники Фестивалю та виставки народних майстрів були нагороджені почесними Дипломами від оргкомітету та запашними короваями і грошовими преміями від мецената свята – ТОВ «Журавка» та найціннішим - вдячними оплесками глядачів.
Тож маємо надію, що «Журавське перевесло» щорічно буде об’єднувати все нових і нових учасників.




Категорія: Варва | Переглядів: 550 | Додав: lena | Теги: Варва Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 5.0/7 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.