Головна » 2018 » Червень » 26 » Свято краси і талантів
Свято краси і талантів
15:06
Вже втретє в районі на базі Ніжинського районного будинку культури проходить відкритий районний дитячий конкурс краси «Красуня Ніжинщини», який започаткували директор Ніжинського районного будинку культури Світлана Мунтянова та головний постановник шоу-програми «Красуня Ніжинщини» Марія Михальська, керівник зразковго хореографічного колективу «Полісяночка» Ніжинського районного будинку культури. Помічники-організатори заходу, працівники РБК: Володимир Мунтянов, Наталія Рульова, Сергій Юскевич, Людмила Хліб та викладач Талалаївської філії НРДШМ Світлана Сварська.
Сценарій конкурсу складений за схемою тих телевізійних шоу, що відбуваються на високих подіумах. Але завдяки тому, що цей конкурс дитячий і ми бачили його наживу, не можна було не помітити хвилювання і безмежну радість та щастя в дитячих очах до, після і під час виступів. Справедливо зауважив перед початком дійства голова райдержадміністрації В’ячеслав Івашин – попри те, що в Україні затягнулася на роки війна, постійно реформуються галузі, тривають соціально-економічні негаразди, а відтак і всі ми відчуваємо їхні наслідки, наші діти, а тим більше сільські, не повинні бути обділені увагою чи позбавлені законних благ у свою найкращу безтурботну пору дитинства. В’ячеслав Анатолійович очолив журі, до складу якого увійшли: голова районної ради Олег Бузун, депутат обласної ради Валерій Гавриленко, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, головний лікар Ніжинської центральної районної лікарні Юрій Солодько, головний бухгалтер ТОВ АПК «Магнат» Галина Іллющенко та представник від молоді Аня Ніколаєнко.
Хвилина – і вся круговерть у залі та фойє районного будинку культури у Талалаївці вщухла - і свято почалося. Ведучі програми: переможниця ІІ відкритого районного дитячого конкурсу краси «Красуня Ніжинщини-2017» Анастасія Гомоляко, чарівна Даринка Хребто, кмітливий Максим Назаров та неперевершений Сергій Юскевич, - протягом усього заходу створювали святкову атмосферу в залі.
Перше дефіле – діловий стиль. Під пісню у виконанні переможниці минулорічного конкурсу Маргарити Лалуки п'ятнадцять учасниць продемонстрували образ школярки, а в цей час ведучі Сергій Юскевич та Максим Назаров представили кожну з них. Паралельно на слайдах образ кожної красуні довершували надані ними фото із власних альбомів. Це: Вікторія Яременко та Вероніка Костюченко з Лосинівки, Дар’я Коченко, Марина Кононова та Діана Кириченко з Талалаївки, Лілія Чуль із Великої Дороги, Вікторія Думенко та Вікторія Дудка з Крут, Оксана Івасенко, Даша Багмет та Оксана Кореневич із Безуглівки, Оля Кравченко, Анастасія Ізбенко та Вероніка Пінчук із Липового Рогу, Анастасія Гаженко з Черняхівки.
Слухаю озвучені мрії дівчат і, не дивуючись їхній висоті, вірю в здійснення. Як от Вікторія Яременко мріє стати ведучою телепередачі «Орел і Решка», а Дар’я Коченко завдяки танцям побувала в Парижі та Венеції. Адже сьогоднішня сільська молодь нічим не відрізняється від міської – така ж впевнена і цілеспрямована. В усякому разі, у тих селах, де заклади культури, опорні школи, бібліотеки і філіали районної школи мистецтв діють на належному рівні.
У другому дефіле «Український віночок» дівчата перетворилися на лісових Мавок. Неповторні, загадкові, чарівні україночки! Ось вона, наша національна відмінність і колорит. У довгих вишиванках навіть маленькі красуні здавалися дорослішими. Чи то пак, намагалися серйозним виразом милих личок. Спочатку кружляли на сцені, а затим спустилися до глядачів і пройшлися доріжкою ошатного залу, аби ми змогли роздивитися ближче і орнаменти на сорочках, і віночки з живих квітів. Як у справжніх телевізійних шоу, ведучі цікавились у залі, хто за кого вболіває. Для батьків, бабусь та подруг це було честю сказати на камеру ім’я своєї любої учасниці. А між тим красунь знову не впізнати.
На конкурсі талантів поодинці, в дуеті і цілим ансамблем номінантки радували глядачів хореографічними композиціями. Вальси, бугі-вугі, номери з акробатикою. Голосисті співали пісні, артистичні декламували вірші. Безумовно, кожна дівчинка, як доросла, так і зовсім маленькі показали себе талановитими. Як на мою думку, оригінальною була хореографічна композиція-пародія на кінокомедію «Операція И та інші пригоди Шурика». І це підтвердили аплодисменти з оваціями.
В третьому і останньому дефіле конкурсантки перетворилися на «Зірок Голівуду». Вийшли у вечірніх сукнях. Довгі й не зовсім, пишні, розкішні, різнокольорові... От як вечірня сукня міняє образ – додає витонченості, жіночності, таємничості й навіть виклику. Якщо старшокласниці виглядали в них справжніми леді, то наймолодші, рівняючись на них, виглядали як фрейліни в королівстві - чарівні і, безумовно, милі. Кілька хвилин на подіумі – і пам'ять на все життя для юних принцес. У залі час від часу контрастують із напівтемрявою спалахи об’єктивів та світло відеокамер. Бо ж, як пропустити таку подію? Та й непростимо проґавити бентежні миті щасливого дитинства.
Цілий концерт вмістився в рамках очікування вердикту журі. Глядачів розважали піснями Олена Хілько, Яна Сербін, Сергій Юскевич, Людмила Хліб, Маргарита Лалука, Даша Матвієнко. Запалила «Монатіком» усіх в залі у флеш-мобі Світлана Сварська.
І ось фінал, який поставив крапку хвилюванням і дав крила рожевим дитячим мріям. Міс «Фотомодель» – Оксана Івасенко, міс «Чарівність» – Лілія Чуль, міс «Ніжність» – Вероніка Пінчук, міс «Грація» – Вікторія Думенко, міс «Посмішка» – Марина Кононова, міс «Гламур» – Вікторія Дудка, міс «Оригінальність» – Даша Багмет, міс «Глядацьких симпатій» та міс «Артистичність» – Вероніка Костюченко. І найвищі титули завоювали: Гран Прі – Дар’я Коченко, міс Ніжинщини-2018 – Вікторія Яременко, І Віце-міс Ніжинщини – Оля Кравченко, ІІ Віце-міс Ніжинщини Анастасія Ізбенко, міні-міс Ніжинщини – Анастасія Гаженко, І Віце-міні-міс Ніжинщини – Діана Кириченко, ІІ Віце-міні-міс Ніжинщини – Оксана Кореневич.
Ледь вміщали дитячі долоньки грамоти, пухнастих ведмедиків, торти. При цьому красуні гордо тримали на голові корону, а на плечах – білосніжну стрічку з титулом, не приховуючи радість ейфорії.
Не приховували й мами з татами гордості за своїх доньок, бабусі та дідусі мали нагоду помилуватися на онучок, побачити, як вони тримаються на сцені, а хлопці-однокласники, без сумнівів, помітили те, чого раніше не бачили й безумовно, закохаються. Порцію позитиву, насолоди прекрасним, ностальгії за минулим власним дитинством і своїх дітей отримала й я. Цей вік такий блискавичний, але він пишеться на чистому аркуші і його файли збережуть кожне враження, кожну мить. Тому так хочеться, щоб барви дитинства були яскравими, теплими й світлими.
Захід відбувся за підтримки Ніжинської районної державної адміністрації, Ніжинської районної ради та відділу культури Ніжинської РДА та спонсорів: ТОВ «Ніжинський консервний завод», ТОВ АПК «Магнат», депутата обласної ради Валерія Гавриленка.














Категорія: Ніжин | Переглядів: 406 | Додав: lena | Теги: Красуня Ніжинщини | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.