Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Жовтень » 20 » Вшанували захисників України
Вшанували захисників України
10:11
В обрядовій залі районного будинку культури 13 жовтня відбулися урочисті збори громадськості з нагоди Дня захисника України. Вшанувати своїх земляків-захисників України цього дня прийшли до святкової зали голова райдержадміністрації Олексій Ракоїд, голова районної ради Наталія Халімон, депутат обласної ради Віктор Труш, Куликівський селищний голова Наталія Борщан, працівники районних установ, представники громадських організацій, учнівська молодь, жителі району. Почесними гостями на заході були учасники АТО та їх родини, також були запрошені працівники районного військового комісаріату, представники районної ветеранської організації, ГО "Союз Чорнобиль України", ГО воїнів-інтернаціоналістів "Козак".
Розпочалась святкова програма з офіційної частини, під час якої на адресу захисників України прозвучали вітальні слова та були вручені районні відзнаки. Голова райдержадміністрації Олексій Ракоїд подякував від імені громади району мужнім воїнам-землякам за їх патріотизм і відданість військовому обов'язку, за те, що дякуючи їх ратному подвигу на передових військових рубежах у зоні АТО, жителі району відчували себе захищеними, мали можливість працювати та допомагати своїм захисникам, вирощувати хліб, виховувати і навчати дітей. Очільник району закликав свято берегти у поколіннях пам'ять про загиблих у зоні АТО Сергія Парубця з Дрімайлівки та Ігоря Сніжка з Куликівки, наголосив на необхідності постійно дбати про родини воїнів АТО, допомагати їм у вирішенні питань різного характеру. Також Олексій Ракоїд згадав словами вдячності і шани захисників України усіх поколінь: славних українських козаків, учасників воєнізованих формувань УНР та ЗУНР, воїнів УПА, ветеранів Другої світової війни, учасників бойових дій на териорії інших держав, ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
Про повернення до славних козацьких традицій вшанування свята Покрову Пресвятої Богородиці, заступниці українського козацтва, та символічності відзначення саме цього дня свята захисників України говорила голова районної ради Наталія Халімон. Також вона нагадала присутнім, що це свято усіх чоловіків України, бо кожен з них є захисником своєї родини, свого дому і своєї рідної землі.
Очільники району вручили муніципальні відзнаки: ордени і медалі за вірність присязі, мужність та захист України членам районної спілки ветеранів АТО.
Посмертно були нагороджені орденами ВГО "Звитяга" "За вірність присязі" загиблі в АТО Сергій Парубець та Ігор Сніжок. Нагороди отримали мати Сергія Парубця Світлана Петрівна та вдова Ігоря Сніжка Ірина Юріївна. Також посмертно були нагороджені померлі учасники АТО Юрій Лаба та Володимир Димитришин з Куликівки, Анатолій Дуда з Горбового та Юрій Гапон з Ковчина. Рідні воїнів отримали почесні нагороди.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих захисників України.
Військовий комісар Куликівського райвійськкомату Тарас Бондаренко привітав побратимів зі святом та подякував мобілізованим воїнам району за відданість військовому обов'язку.
До вітальних слів долучилась депутат обласної ради Віктор Труш та Куликівський селищний голова Наталія Борщан.
Теплі слова від імені громади та материнські настанови прозвучали на святі для молодих захисників - призовників строкової військової служби Святослава Шлюшенкова з Куликівки та Андрія Андрєєва з Кладьківки, які незабаром вирушать до місць проходження служби.
Музичні номери, підготовлені художніми колективами та солістами районного будинку культури стали справжнім подарунком до свята воїнам району та усім присутнім у залі. Українські пісні солістів та аматорських колективів у супроводі хореографічних композицій дитячого танцювального колективу "Колосок" створили у залі урочисто-святкову атмосферу.
Після концерту керівники району та учасники АТО поклали квіти до пам'ятного знаку на Алеї Миру, обеліску Слави, пам'ятних знаків Героям Чорнобиля та воїнам-інтернаціоналістам.

Категорія: Куликівка | Переглядів: 522 | Додав: lena | Теги: Куликівка Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Жовтень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.