Головна » 2017 » Квітень » 24 » «Земля – планета, на якій я живу»
«Земля – планета, на якій я живу»
09:10
20 квітня в ЗОШ №5 працівниками та учасниками аматорських гуртків Бахмацького районного БК за ініціативи і організації К.Бадай, спільно з учителем початкових класів Іванько Валентиною Володимирівною для першокласників було проведено театралізоване свято, присвячене Всесвітньому дню землі та довкілля під назвою « Земля-планета, на якій я живу».
Свято розпочиналося піснею на слова та музику А. В. Побужанської «Кольорова планета», яка супроводжувалася слайдами про рідну землю, красу її природу.
Разом з «Матінкою Природою» під чарівні музичні звуки, що відтворювали пробудження весни, діти здійснили подорож до весняного лісу, переглядаючи на екрані його щедрі скарби, і зупинилися на квітучому весняному лузі, де можна було відпочити: поспілкуватись, поспівати пісні, вірші почитати та в ігри пограти.
Саме в віршах, які так виразно читали учасники Козер Вікторія, Єгорова Поліна, Грозна Злата, Самозвон Валерія, Захарченко Ірина, Нескуба Єлізавета та Булов Данило, говорилися про те довкілля, той куточок природи, у якому живуть люди, тварини, рослини. Так, як свято Землі відбувалося у Великодній тиждень, то згадали невід’ємну частину Великоднього свята - писанку, бо з давніх – давен яйце є символом весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду.
Дуже цікаво представили інсценівку вірша Великого Генія українського народу Т.Г. Шевченка «На Великдень на соломі», де свої високі декламаторські здібності проявила Левчановська Валерія.
Багато бажаючих мали змогу пограти в ігри з писанками «Перевертень», «Навбитки» та гра про природу «Доповни рядок», яку провела дівчинка - Природа Кароліна Халимон.
Гарного настрою додавав чудовий спів вокального ансамблю «Веселка» районного БК., виконуючи пісні про весну та Великдень.
Закінчилося свято піснею «Музика землі, бо в природі вона звучить в усьому: у маленькому джерельці і у струмочку, у польоті джмеля і у співах пташок, у шумі дерев і у нічній тиші.
Прислухайся – Земля співає!
І линуть звуки чарівні,
Усе в природі голос має,
Й свої наспівує пісні.






Категорія: Бахмач | Переглядів: 25 | Додав: lena | Теги: Бахмач Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Mitaempigma(41)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.