Головна » 2017 » Квітень » 5 » «Хай повниться піснями Україна, хай буде мир і злагода в серцях!»…
«Хай повниться піснями Україна, хай буде мир і злагода в серцях!»…
09:03
25 березня в районному будинку культури відбувся творчий звіт колективів та окремих виконавців Куликівського району «Хай повниться піснями Україна, хай буде мир і злагода в серцях!».
У фойє будинку культури гостей звіту зустрічала виставка робіт закладів культури та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Свої композиції представили колективи центральної районної бібліотеки, центру позашкільної освіти, громадської організації «Джерело творчості» та майстриня Олена Митькевич.
Концертну програму відкрив виступ хорового колективу у складі Жуківського сільського будинку культури та народного аматорського хору «Льонок», який виконав композицію «Їхав козак Україною». Вона гармонійно поєдналася з поезією Ігоря Бірчі «Моя Україно», яку напрочуд виразно і патетично декламував юний учасник концерту Вадим Андрушко з Дроздівки.
Воєнні події на сході України не залишилися поза увагою учасників творчого звіту. Пам'ять загиблих героїв вшановано хвилиною мовчання. Солістка Ковчинського будинку культури Паша Пономаренко виконала відому пісню Володимира Верменича «Чорнобривці» та солістка Дроздівского сільського будинку культури Лариса Пилипенко виконала твір «Сини-соколята» на музику і слова А. Петрушкевич.
Гарний настрій і приємні враження подарували глядачам істинні таланти: лауреат міжнародних конкурсів, оркестр народних інструментів Куликівської музичної школи під керівництвом Володимира Пустовіта, який виконував українську народну пісню «Ніч яка місячна», духовий оркестр районного будинку культури (Віктор Срібний), ансамбль учителів Дроздівської ЗОШ з піснею «Чураївна», ансамбль танцю «Льонок» районного будинку культури (Віктор Ліповатий).
Додали урочистості, святковості, яскравого колориту заходу виступи юних артистів хореографічних класів та вокального ансамблю «Глорія» Куликівської музичної школи.
Бурю оплесків і вигуки «Браво» зірвали юні гітаристи, лауреати обласних конкурсів Олег Смаль та Олександр Пильник; впевнено заявила про свій талант їх ровесниця, також вихованка музичної школи, Лідія Заїка, яка виконала пісню Яни Гурульової «Ой ти, вітре».
Із завмиранням серця слухали присутні захоплюючу і повчальну історію «Ікона» від талановитого декламатора Надії Куліченко із Орлівки.
Народний аматорський ансамбль народної пісні «Веселинка» районного будинку культури полонив публіку, присутню у залі, виконанням українських пісень.
Наступний блок концертної програми – блок народної та обрядової творчості – мав красномовну назву «Наш весільний водограй». Його учасники: родинне тріо Мурашків з Вересочі, фольклорні колективи «Дивоцвіт» із Дроздівки, «Тещі-свекрухи» із Салтикової Дівиці, «Горлиця» із Грабівки, «Лілея» із Виблів та відомий поза межами району народний аматорський фольклорний колектив «Оберіг» зі Смолянки відтворили фрагмент українського весілля з надзвичайно веселими піснями, дали лиха закаблукам, як і годиться на весіллі. «Поліські гуляночки» у виконанні ансамблю танцю «Льонок» довели, що ми, українці, не тільки працьовиті, але й талановиті, уміємо повеселитися від душі.
Молодіжний вокальний ансамбль «Вербена» також забрав у полон серця багатьох глядачів у залі, виконавши пісню Ірини Кириліної «Лелеча доля».
І вкотре прикрасив програму творчого звіту виступ юних танцюристів, учнів третього класу Куликівської музичної школи, які продемонстрували свою зрослу виконавську майстерність, виконавши «Український козачок», та солістки районного будинку культури Вікторії Олійник.
«Гопак» став завершальним акордом цього заходу. Всі учасники концерту та глядачі виконали насамкінець український гімн.
Учасників творчого звіту вітали голова районної ради Наталія Халімон, заступник голови райдержадміністрації Олена Баглай, селищний голова Наталія Борщан, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець. Від Куликівської РДА та шановного парламентарія аматорам, учасникам цього концерту піднесено корзини квітів.
Виступи аматорських колективів підтвердили, що вони гідні бути окрасою аматорської творчості Куликівського району, а феєричні виступи юних танцюристів та вокалістів – що талановитому роду нема переводу.

Тетяна Зінько.






Категорія: Куликівка | Переглядів: 150 | Додав: denis | Теги: творчий звіт Куликівського району | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
ArmandoMAYPE(31)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний Методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв.