Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Листопад » 28 » Відзначення 10-ї річниці народного аматорського фольклорно-обрядового ансамблю "Берегиня"
Відзначення 10-ї річниці народного аматорського фольклорно-обрядового ансамблю "Берегиня"
15:09
26 листопада в БК с.Піски Бахмацького району відбулося свято народної пісні з нагоди 10-річного ювілею присвячення звання «народний» аматорський місцевому фольклорно-обрядовому ансамблю «Берегиня», керівником якого ввесь цей період є Мельник В.Д.
Біля трьох годин своїм мелодійним співом зачаровував присутніх цей місцевий колектив. Зі щирими словами вітаннями та подарунками до односельців та гостей свята звернулися: сільський голова С.Левченко, головний спеціаліст відділу культури і туризму О.Литвиненко, директор районного БК О.Гненик та голова профспілки клубних працівників В.Остапенко. Радість урочистої події подарував директор «ПСП» Колоша В.П., який є головним спонсором колективу у поліпшенні їх матеріальної бази, організації виїзних концертів. Він пообіцяв всім присутнім в залі, що в 2017р. Пісківчани зможуть виступати вже на сцені нового БК. Музичні вітання учасників народного аматорського колективу перепліталися зі словами вдячності його керівника до найстарших співаків, які з початку становлення колективу, а йому вже більше 20 років, працювали над тим, щоб завоювати почесне звання, а потів відстоювали це звання кожні три роки і не тільки перед обласним журі. Це нині учасники автентичної групи. Пісні у їх виконанні записані на Пісківській землі. Фольклорно-обрядовий ансамбль побував на обласних фестивалях «Поліське коло» та імені В.Полевика, «Лесині джерела» у Новоград Волинському, двічі на телепрограмі «Фольк-мюзик», фестивалі «Над прозорою криницею» Талалаївського району, фестивалі «Хліб» у Мистецькому хуторі Обирок Бахмацького району, та фестивалі молока в м. Чернігові, брали участь у народному дійстві Сорочинської ярмарки, головними господарями сцени були у своєму с. Піски при проведенні Всеукраїнського фестивалю «Відродження». На завершення урочисто прозвучала пісня «Материнська молитва», яка закликала до миру, злагоди на рідній українській землі.
Інструктор районного БК В.Остапенко.






Категорія: Бахмач | Переглядів: 711 | Додав: denis | Теги: ювілейна дата Пісківсього народного | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.