Головна » 2016 » Вересень » 28 » Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України “Родослав 2016″.
Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України “Родослав 2016″.
09:48
24-25 вересня у Івано-Франківську відбувся Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України “Родослав 2016″.Окрім учасників з усіх регіонів України, на фестиваль також завітали гості з Польщі, Латвії. Чернігівську область гідно, на високому професійному рівні представили колективи з Ніжинського району: народний аматорський молодіжний ансамбль «Калинонька з перцем» Ніжинського районного будинку культури, керівник Володимир Коцюба та ансамбль троїстих музик «Перець» Ніжинського районного будинку культури, керівник Олександр Кушенко. Делегацію з Ніжинського району очолили заступник голови РДА Оксана Мелашенко та директор Ніжинського районного будинку культури Світлана Мунтянова.
На відкритті гостей фестивалю вітали голова Іванофранківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук, голова Іванофранківської обласної ради Олександр Сич, міський голова Руслан Марцинків, народний депутат України Анатолій Матвієнко, начальник відділу з питань регіональної політики та стратегічного планування Міністерства культури України Оксана Іонова.
Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам’ятника Івану Франку. Право покласти квіти було надано учасникам колективів з Ніжинського району: Тетяні Гавриляко та Василю Мельникову, після чого святкова колона учасників фестивалю покрокувала містом. Близько 500 учасників із 14 областей України, а також колективи з Польщі та Латвії.
Наші колективи своєю професійністю та високою майстерністю виконання заполонили серця глядачів, викликаючи бурхливі оплески та щире захоплення. Гостинний прийом і реакція глядачів на їх виступи - яскраве підтвердження ролі культури і української пісні у збереженні цілісності і миру в нашій державі!
Вечірня програма фестивалю передбачала візит з концертною програмою в один з районів Іванофранківщини. Наші колективи гостинно зустріло прикарпатське село Богородчанського району біля самого підніжжя гір, з такою звичною і для нашої місцевості назвою Глибоке. А ми їм привезли наші теплі і щирі вітання з північного регіону України! Концертна програма, влаштована колективами з Ніжинського району, викликала небувалий шквал емоцій серед глядачів. На закінчення заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації Оксана Мелашенко та директор Ніжинського районного будинку культури Світлана Мунтянова обмінялися пам’ятними подарунками з представниками відділу культури, національностей та релігій Богородчаснької РДА.
Участь у фестивалі стала можлива завдяки підтримки голови Ніжинської районної державної адміністрації Івашина В’ячеслава Анатолієвича, керівників ТОВ «Ніжинський консервний завод» Крохмаля Володимира Зеноновича та Гальонко Людмили Михайлівни, керівника ТОВ АПК «Магнат» Штанька Генадія Миколайовича, керівника фермерського господарства «Липіврізьке» Сутули Олексія Олексійовича.






Категорія: Ніжин | Переглядів: 120 | Додав: lena | Теги: Ніжинський район. Чернігівщина мист | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Robertot(37), KennethSn(39), Claudeker(36)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.