Головна » 2016 » Травень » 26 » Результати радують і надихають
Результати радують і надихають
11:44
Як ми вже повідомляли, на Бахмаччині 15 травня стартував фестиваль аматорського мистецтва сільських клубних закладів, присвячений 25-й річниці Незалежності України, під девізом «Живи і міцній, наша рідна державо!»
21-22 травня у с.Курінь та м.Батурині відбулися його другий та третій етапи.

В Курені фестивальне дійство розпочалося вітальним словом сільського голови Леоніда Вдовенка та програмою аматорських колективів Пісківського БК. Хороший виконавський рівень, розмаїття репертуару та сценічну культуру продемонстрував добре відомий не тільки на Бахмаччині, а й далеко за її межами народний аматорський фольклорно-обрядовий ансамбль «Берегиня» ( керівник В.Мельник) та учасники його підготовчої групи. Купальські пісні у їх виконанні надали програмі справді українського колориту, посилили любов та повагу до національного мистецтва нашого народу.
Вдало дебютував на фестивальній сцені новостворений танцювальний колектив «Ягідка» під керівництвом К.Машир, заслужено заслуживши оплески глядачів. Вперше в районному огляді взяли участь також брати Гавриленки.
А аматори Варварівського клубу відзначилися новими сценічними костюмами.
Програми виступів аматорських колективів Бахмацького РБК та Бахмацького сільського клубу були визнані оглядовою радою кращими в сенсі тематики, жанрового розмаїття, масовісті (за ознакою вікових категорій учасників), виконавської майстерністі.
Народний аматорський фольклорно-обрядовий ансамбль «Криниці» також порадував новинкою - він розпочав свій виступ піснею «Мої криниці», яку написали керівник колективу А.Цибань та концертмейстер В.Нестеренко.
Високий рівень виконавської майстерності показали окремі виконавці: Наталія та Геннадій Петрані, А. Руденко, Ю.Замерлов, Анастасія Бадай,Аліна Кривенок, Аня Руденко, Аня Шкавро, А.Моргун , О.Луковий.
Вдало виступили також дитячий танцювальний колектив «ВІВА» та троїсті музики сільського БК, а Х.Полянська виразним читанням вірша «Герої не вмирають» додала гордості за наших захисників на Сході України.
Стрільницькі аматори порадували глядачів виразністю співу, чіткою вимовою, продемонстровані вокальними ансамблями, декламаторами і учасниками драматичного колективу у виконанні Н.Євтушенко та Б.Сєрика.
Виступ фольклорного ансамблю «Золоте перевесло» дав змогу глядачам поринути у світ народних пісень, які супроводжувалися інсценівками з життя і побуту нашого народу.
Програма виступу аматорів Красилівського сільського БК була пронизана патріотичними творами, які звучали з вуст учасників вокального ансамблю та ведучої Т.Чорненко.
З високим піднесенням прозвучав твір на музику Е.Бондаренка «Молитва» у виконанні Т.Олійник, а місцевий автор М.Правило познайомив глядачів з своїм новим твором «Щасти тобі , моє село».
Самі ж господарі ІІ туру фестивалю приємно вразили всіх присутніх не тільки своєю гостинністю, а й благоустроєм території закладу після його ремонту.
Порадували аматори Курінського БК і своєю майстерністю виконання, сценічною культурою.
Фольклорний ансамбль БК членами оглядової ради рекомендовано для участі в VI обласному фольклорному фестивалі ім. В. Полевика (м.Сновськ).
Третій тур фестивалю на сцені Батуринського БК відкрили аматори с. Красне, виступ яких був представлений фольклорним колективом, вокальним ансамблем,дитячим вокальним ансамблем та ансамблем троїстих музик.
Неординарно виступили молоді виконавці Митченківського БК, програма якого була представлена переважно номерами сучасного напрямку в стилі реп, окремі з яких виконувалися англійською мовою.
Аматори сіл Городище та Часниківка в своєму звіті зробили ставку на вокальний жанр і продемонстрували в цьому плані гарні результати.
У жанрі художнього читання свої здібності показала Д.Вишивана, вирізнялись в програмі і виступи солістів І.Суботи, Є.Фостія та танцювального колективу «Натхнення».
Аматори Халимонівського БК оригінально підійшли до побудови своєї програми під назвою «Україно моя, ти одна, як життя».
Пісні про Україну, її людей та красу природи звучали у виконанні вокального ансамблю, окремих виконавців: О.Халимон, Г.Пашковської, Д.Халимон, Е.Осики та Ю.Кузьменко, А.Кущенко.
Урізноманітнили програму танцювальний колектив, гумор та інсценівка на сучасну тематику.
Хвилю оплесків отримав виступ фольклорного ансамблю села Пальчики, до репертуару якого увійшли автентичні пісні, притаманні лише для місцевості Бахмацького краю.
Глибоке враження на глядачів справив фрагмент обряду «Весілля в Пальчиках». Самобутні пісні далеких часів, манера їх виконання були неперевершеними. Тому цей колектив також вирішено направити на VI обласний фольклорний фестиваль ім.. В. Полевика (м.Сновськ).
Заключним акордом фестивалю став виступ аматорських колективів м. Батурина. Велич народної пісні, належну виконавську майстерність, сценічну культуру показали народний аматорський фольклорно-обрядовий ансамбль «Козацька душа» ( керівник В.Огієвська), автентична та підготовча групи колективу, окремі виконавці: Ю.Заєць,С.Сушко та Л.Пендюх.
Вразив всіх своїм віртуозною грою на баяні В.Брагінець.
Загалом у фестивалі взяли участь близько 500 учасників, з яких 250 – діти. Виступи сільських аматорів супроводжували виставки робіт сільських народних умільців.

Матеріал надано оглядовою
радою районного фестивалю.

Категорія: Бахмач | Переглядів: 507 | Додав: Irina | Теги: фестиваль, Бахмач | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
StephenOn(36), Josephbok(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.