Головна » 2016 » Березень » 12 » Ярмарок-презентація “Що може жінка”
Ярмарок-презентація “Що може жінка”
15:22
Захід під такою назвою, що відбувся в Куликівському РБК засвідчив, що чогось неможливого для представниць прекрасної статі практично не існує. І роблять це вони швидко і бездоганно.
Переконатися в цьому можна було вже при вході до залу. Майстриня з Виблів Антоніна Подорожня так віртуозно орудувала гачком, плетучи барвистий килимок, що він збільшувався прямо на очах.
У Куликівці добре знають Олену Спутай як майстра широкого профілю. Вона виготовляє віночки, застібки, прикраси, вишиває стрічками, шиє сценічні костюми, ламбрекени. А нещодавно у неї з’явилося нове захоплення – виготовлення квітів і кумедних тваринок
Професійна швачка Надія Глузд із Виблів не тільки шиє, а й вишиває, в’яже, творить картини та інші вироби із бісеру.
Багато людей зібралося біля експозиції Ольги Бичиної із Горбового. Донедавна ця молода жінка мешкала в Росії, але відчула поклик крові предків і повернулася на історичну батьківщину. Виготовлені нею оригінальні заколки, обручі, брошки, викликали неабиякий інтерес у присутніх – їх охоче купували.
Приємно, що і лави майстринь постійно зростають. Це люди різних професій, яких оп’янила любов до прекрасного. Серед тих, хто зовсім недавно долучився до цього процесу – одинадцятикласниця Орлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Катерина Іваненко.
Організатори заходу (а це районна організація Спілки жінок України, рай бібліотека та РБК) провели для присутніх презентацію учасниць виставки: кожну майстриню представили, попросили коротко відповісти на запитання, подякували за участь.
До речі, у заході взяла участь естонська делегація, яка перебувала в районі з короткочасним візитом на чолі зі старійшиною Пилваського повіту Уллою Прееден.
Гості з Естонії були у захваті від виробів із кульок Олени Спутай. Майстриня охоче провела для них майстер-клас. Поділилася досвідом із зарубіжними гостями і Оксана Кузьменко, показавши як робити прикраси із солоного тіста.
Ярмарок-презентація жіночих можливостей не тільки викликала замилування у присутніх, а й була ефективною у практичному сенсі: чоловіки і жінки охоче купували все, що сподобалося – як на подарунки, так і для прикраси власних осель.
Тетяна Зінько






Категорія: Куликівка | Переглядів: 90 | Додав: Irina | Теги: Куликівський РБК | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Nikexes(35), innelya(32)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.